E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarSWIFT’ten merkez bankası dijital para birimleri için yeni platform---

SWIFT’ten merkez bankası dijital para birimleri için yeni platform

SWIFT’ten merkez bankası dijital para birimleri için yeni platform
27 Mart 2024 - 06:56 borsagundem.com

SWIFT, merkez bankası dijital para birimlerini birbirine bağlamak için yeni bir platform üzerinde çalıştığını duyurdu.

Küresel bankacılık iletişim ağı SWIFT, geliştirilmekte olan merkez bankası dijital para birimlerini mevcut finansal sisteme bağlamak için önümüzdeki bir ila iki yıl içinde yeni bir platform başlatmayı planladığını duyurdu.

Dünyadaki merkez bankalarının yaklaşık yüzde 90'ını artık para birimlerinin dijital versiyonlarını araştırıyor. SWIFT'in küresel bankacılıktaki kilit rolü göz önüne alındığında, söz konusu gelişme, yeni oluşan CBDC ekosistemi için şimdiye kadarki en önemli hareketlerden biri olacak.

SWIFT'in İnovasyon Başkanı Nick Kerigan, 6 ay süren ve merkez bankaları, ticari bankalar ve çözüm platformlarından oluşan 38 üyeli bir grubu kapsayan son denemenin, CBDC'ler ve "token" varlıklar üzerine yapılan en büyük küresel işbirliklerinden biri olduğunu söyledi.

Kerigan, bankaların mevcut altyapılarını kullanabileceğini de kanıtlayan sonuçların, katılanlar tarafından geniş çapta bir başarı olarak kabul edildiğini ve SWIFT'e çalışması için bir zaman çizelgesi verildiğini söyledi.

Rusya'da dijital varlık kullanımına ilişkin yasa kabul edildi

 

Bitcoin dijital altın mı, dijital inci mi?

 

2023'te dijital varlıklar 2.2 milyar dolarlık yatırım aldı

 

Merkez bankalarının dijital para yarışı hız kazanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )27 Mart 2024 08:19

    imgilterede ;ETF haberlerine bakıyoruz 28 ınde gundeme gelıyor bakalım nasıl sonuç olacka. aynı abd deki gibi. asıl haber bu :D neyse... sonrasında etf çıakrtımda nısan ilk haftası düşünülüyor. eğer etf ler olursa ve ıngılz ve arupadan talep gelırse daha iyi olucaz. haberler asıl bu. ama neyse gonlunuze gore olsun herşey