E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSuudi Arabistan’dan yapay zeka devrimine 40 milyar dolarlık yatırım hamlesi---

Suudi Arabistan’dan yapay zeka devrimine 40 milyar dolarlık yatırım hamlesi

Suudi Arabistan’dan yapay zeka devrimine 40 milyar dolarlık yatırım hamlesi
20 Mart 2024 - 08:36 borsagundem.com

ABD'nin önemli basın kuruluşlarından New York Times'ın yaptığı habere göre Suudi Arabistan, 40 milyar dolarlık fon planlaması yapıyor.

Suudi Arabistan’ın yapay zeka alanında dünya lideri olma yolunda attığı adımlar, 40 milyar dolarlık bir fonla teknoloji devlerini ve risk sermayedarlarını bir araya getiriyor.

Habere göre Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF) temsilcileri geçtiğimiz haftalarda ABD'li girişim sermayesi şirketi Andreessen Horowitz ve diğer finansörlerle potansiyel bir ortaklığı görüştü.

Andreessen Horowitz ve PIF yöneticisi Yasir Al-Rumayyan, ABD'li firmanın Riyad'da bir ofis açma olasılığını görüştü. PIF yetkililerinin Andreessen Horowitz'in nasıl bir rol oynayabileceğini ve böyle bir fonun nasıl işleyeceğini de tartıştıklarını belirten New York Times, planların hala değişebileceğini de vurguladı.

Gazete, 2024'ün ikinci yarısında başlaması beklenen Suudi Arabistan yapay zeka fonuna başka risk sermayedarlarının da katılabileceğini belirtti.

Blinken Gazze'de ateşkes için Suudi Arabistan ve Mısır'a gidecek

 

Nvidia hisseleri şirketin yeni yapay zeka işlemcisiyle yükseldi

 

Hedge fonları banka ve finans hisselerine kaydı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • acacu21 Mart 2024 00:51

    Araplar petrol devrinin kapanacağının bilincinde ve çağı yakalamaya, çip üretiminde söz sahibi olmaya çalışıyor, bizimkiler ise İstanbul'a yeni bir kanal kazıp, etrafına rezidanslar dikip araplara satmak derdinde. Koskoca Osmanlı İmparatorluğu nasıl çöktü tarih derslerinden ve Trt dizilerinden anlayamayanlar için, uygulamalı anlatım.