E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBlinken Gazze'de ateşkes için Suudi Arabistan ve Mısır'a gidecek---

Blinken Gazze'de ateşkes için Suudi Arabistan ve Mısır'a gidecek

Blinken Gazze'de ateşkes için Suudi Arabistan ve Mısır'a gidecek
20 Mart 2024 - 07:00 borsagundem.com

Filipinler'de diplomatik temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'de yeni bir ateşkes sağlanması amacıyla Suudi Arabistan ve Mısır'a gideceğini açıkladı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'de olası bir ateşkes için Suudi Arabistan ve Mısır'da temaslarda bulunacak. Blinken, Filipinler'de gerçekleştirdiği ziyarette basın mensuplarına bir kez daha Orta Doğu'ya gideceğini açıkladı.

Blinken, Gazze'de süren krize çözüm bulabilmek ve devam eden ateşkes görüşmelerine ivme kazandırabilmek amacıyla çarşamba günü Suudi Arabistan'ın Cidde kentini, perşembe günü de Mısır'ın başkenti Kahire'yi ziyaret edeceğini belirtti.

7 Ekim'de başlayan süreçte Orta Doğu'ya 6. kez ziyarette bulunacak olan Blinken, bölgesel bir barış mimarisi için diplomatik görüşmeler yapacağını vurguladı. Blinken, İsrail'e gidip gitmeyeceği konusunda ise herhangi bir değerlendirmede bulunmadı.

Dünya Bankası'ndan Gazze için acil eylem çağrısı

 

Erdoğan: Uluslararası kurum ve kuruluşlar Gazze'de sınıfta kaldı

 

Gazze'de can kaybı 31 bini aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)