E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarSpot Bitcoin ETF’sinin onaylanma olasılığı artıyor---

Spot Bitcoin ETF’sinin onaylanma olasılığı artıyor

Spot Bitcoin ETF’sinin onaylanma olasılığı artıyor
03 Ağustos 2023 - 16:22 borsagundem.com

Analistler, spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanma ihtimalinin giderek arttığına vurgu yapıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock dışında birçok yatırım bankasının spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunması kripto para piyasasında heyecana neden oldu. Analistler, SEC’ten geri dönen başvuruların onaylanma ihtimalinin giderek arttığını söylüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bloomberg analistleri, spot Bitcoin ETF onaylanma ihtimali oranlarını yukarı çekti.

Onaylanma ihtimali yüzde 65

Bloomberg’den Helene Braun’un haberine göre, Bloomberg Intelligence ETF analistleri, bu yıl ABD'de en az bir spot Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) onaylanması ve başlatılması için tahminlerini yükseltti.

Analistler James Seyffart ve Eric Balchunas, “Bir dizi gelişmeden sonra, bu yıl bir spot Bitcoin ETF'sinin piyasaya sürülme olasılığı bizim gözümüzde yüzde 65'e kadar çıktı” diye yazdı. Analistler daha önce bu ihtimale yüzde 50 olasılık atamışlardı.

Aralarında BlackRock, Fidelity, WisdomTree ve Valkyrie'nin de bulunduğu birkaç büyük kurum, Bitcoin'e yatırım yapmayı daha erişilebilir hale getirmek için son aylarda spot bitcoin ETF'si için başvuruda bulundu. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) geçmişte bu tür başvuruları reddetmiş olsa da, birçok uzman, en azından bazı başvuruların, özellikle de ETF başvurusu nadiren reddedilen BlackRock'ın onaylanma şansının yüksek olduğunu söylüyor.

Politik olarak savunulamaz

Daha iyimser görünüme katkıda bulunan bir gözlem de, SEC Başkanı Gary Gensler'in yakın zamanda verdiği bir röportajda, ajanstaki kendi rolünü küçümsediği ve kripto ile ilgili konular sorulduğunda dört komisyon üyesi daha olduğunu vurguladığı sözleri öne çıkıyor.

Beş üye olmasına rağmen başkanın çok daha fazla kontrole sahip olduğuna ve diğer iki Demokrat komiserin farklı bir karar vermesinin olağandışı olacağına işaret edilen notta, “Sapma, normalde bu konuları ele alma biçimindeki bir değişiklik gibi görünüyordu. Bunun, kripto karşıtı duruşun bazı yönlerinin Gensler için politik olarak artık savunulamaz hale geldiğine dair bir işaret olabileceğine inanıyoruz” deniliyor.

Coinbase kararı

Diğer bir olumlu gelişme ise SEC'in Coinbase'in Bitcoin ticaret platformunu onaylaması ve CEO Brian Armstrong'a Bitcoin hariç tüm kripto para birimlerini listeden çıkarmasını söylemesi olarak öne çıkıyor.

Seyffart ve Balchanus, “Bu, SEC kripto ETF'lerinde herhangi bir yere eğilecekse, bunun Bitcoin ETF'leri ile ilgili olacağı şeklindeki görüşümüzü sağlamlaştırıyor” diyor. Coinbase, mevcut dosyalamaların çoğunda en önde gelen gözetim paylaşım anlaşması ortağı ve koruyucusu olarak hareket ediyor.

Grayscale davası

Son olarak, SEC'in kripto varlık yöneticisi Grayscale aleyhindeki davayı kaybetmesi de, Bloomberg tarafından bir katalizör olarak nitelendiriliyor. Geçen yıl SEC, varlık yöneticisinin en büyük Bitcoin tröstünü bir ETF'ye dönüştürme talebini geri çevirmiş ve Grayscale bu karar nedeniyle SEC’e dava açmıştı. Analistler, varlık yöneticisi davayı kazanırsa, SEC için en kolay hamlenin tüm spot Bitcoin ETF başvurularını onaylamak olacağını söylüyor.

Analistler, "Düşünce çizgimiz için en önemli engel, Gensler'in kripto ticaret pazarlarının mevcut yapısına yönelik sık sık dile getirilen küçümsemesi” diye yazıyor. Gensler, geçmişte kripto paranın dolandırıcılık, manipülasyon ve kötüye kullanma gibi bazı olumsuz yönlerini defalarca vurgulayan biri olarak öne çıkıyor.

Wall Street, spot Bitcoin ETF’lerini neden bu kadar çok istiyor?

 

SEC, spot Bitcoin ETF’lerini onaylayabilir

 

BlackRock, Bitcoin ticaretini daha ucuz hale getirmek istiyor

 

BlackRock, Bitcoin kurtarıcısı rolüne mi soyunuyor?

 

Peter Schiff: BlackRock, Bitcoin ETF’siyle kısa yoldan köşeyi döndü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)