E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarSpot Bitcoin ETF onayı, Bitcoin’i Ocak’ta 45 bin dolar seviyesine çıkarabilir---

Spot Bitcoin ETF onayı, Bitcoin’i Ocak’ta 45 bin dolar seviyesine çıkarabilir

Spot Bitcoin ETF onayı, Bitcoin’i Ocak’ta 45 bin dolar seviyesine çıkarabilir
17 Ekim 2023 - 11:48 borsagundem.com

Kripto para yatırımcıları SEC’in spot Bitcoin ETF başvurularını onaylamasını bekliyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasasının en hacimli parası Bitcoin, sene başından bu yana yatırımcısına en çok kazandıran yatırım araçlarının başında geliyor. Yatırımcıların asıl beklentisi ise, dünyanın en büyük varlık yöneticisi şirketlerinin SEC’e yaptığı spot Bitcoin ETF başvurularının onaylanması.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, uzmanlar, böylesi bir onayın başta Bitcoin olmak üzere tüm kripto para piyasasına canlılık getireceği görüşünde.

Hedef 45 bin dolar mı?

MarketWatch’tan Frances Yue’nun haberine göre, dijital varlık yöneticisi 3iQ araştırma başkanı Mark Connors, spot Bitcoin ETF’si onaylandıktan sonra Bitcoin'in Ocak ayında 45.000 dolara kadar yükselebileceğini söylüyor.

Dün kripto haber sitesi Cointelegraph tarafından hazırlanan ve BlackRock’ın spot Bitcoin ETF başvurusunun ABD'de onaylandığını belirten yanlış bir haber, kazançların çoğundan vazgeçmeden önce Bitcoin'i kısa süreliğine yüzde 10 artışla neredeyse 31.000 dolara kadar yükseltti. Bitcoin dün öğleden sonra itibarıyla 24 saat öncesine göre yüzde 6 artışla 28.700 dolar civarında işlem gördü.

Spot Bitcoin ETF onayını piyasalar henüz fiyatlandırmadı

Swan Bitcoin özel müşteriler ve aile ofisi başkanı Steven Lubka, raporun doğru olmadığı kanıtlanmış olsa da Bitcoin'in kısa yükselişinin, spot Bitcoin ETF onayının henüz piyasada fiyatlandırılmadığına dair kanıt sağladığını söyledi. Lubka, “Bence bu aslında bu onayı gördüğümüzde fiyat artışını göreceğimize dair güçlü bir kanıt. Belki insanlar bunun geleceğine dair rüzgarı hissetmeye başladıkça bu süreç daha yavaş da gerçekleşebilir” şeklinde konuştu.

Son tarih 10 Ocak 2024

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) geçmişte birkaç Bitcoin vadeli işlem ETF'sini onayladı ancak piyasa manipülasyonuna karşı güvenlik açığını öne sürerek henüz spot Bitcoin'e dayalı herhangi bir başvuruya yeşil ışık yakmadı. Piyasa katılımcıları, SEC’in ARK Invest ve 21Shares'in spot Bitcoin ETF başvurusunu, karar vermek için son tarih olan 10 Ocak 2024'e kadar onaylamasını bekliyor.

Lubka, “Eğer bir spot ETF onayı alırsanız, bu daha önce satın alamadığı Bitcoin'i artık satın alabilecek bir miktar paranın kilidini açacak. Bu aynı zamanda ABD'de daha net bir düzenleyici ortamın da resmini çizecek” diyor.

Yükseliş Bitcoin fonlarında da görüldü

Connors ise, Bitcoin'in 200 günlük ve 200 haftalık hareketli ortalamasının analizine dayanarak, Bitcoin ETF'sinin onaylanmasının kriptoyu 35.000 ila 45.000 dolar arasında bir yere gönderebileceğini söylüyor.

Bitcoin ile ilgili fonların da Pazartesi günü değer kazandığı görüldü. Grayscale Bitcoin Trust’ı yüzde 7,9 artışla 21,83 dolar civarına yükseldi. Fon, dayanak varlık değerinin yaklaşık yüzde 14 altında işlem görüyor ve bu 2021'den bu yana en dar okumaya karşılık geliyor. MarketWatch verilerine göre, Bitcoin vadeli işlemlerine yatırım yapan ProShares Bitcoin Strategy ETF’si de dün günü yüzde 6,5 oranında artışla 14,51 dolarda kapattı.

Bitcoin'de sert dalgalanma

 

Jefferies: 33 trilyon dolarlık borç Bitcoin fiyatını uçurabilir

 

SEC Başkanı'ndan Bitcoin açıklaması: Menkul kıymet değil

 

Bitcoin’de dip ekim ayında mı gelecek?

 

Bitcoin'de kötü senaryo geride mi kaldı?

 

JPMorgan: SEC birden fazla spot Bitcoin ETF'sini onaylayabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)