E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaS&P 500'de en büyük kayıp enerji sektöründe---

S&P 500'de en büyük kayıp enerji sektöründe

S&P 500'de en büyük kayıp enerji sektöründe
02 Şubat 2024 - 08:05 borsagundem.com

S&P 500'de yer alan 11 sektör içinde en büyük kazanç düşüşünü enerji sektörünün yaşadığı tahmin ediliyor

Amerikan finansal veri ve yazılım şirketi FactSet'in verileri, S&P 500 Endeksi'nde yer alan 11 sektör arasında Enerji'nin 2023'ün 4. çeyreği için %31,4'lük bir düşüşle en büyük kazanç düşüşünü gösteren sektör olmasının beklendiğinhi gösterdi.

Third Bridge'in küresel analist başkanı Peter McNally, Yahoo Finance'e verdiği demeçte, "Karlar yıldan yıla azalıyor elbette, ancak ben onları sıkışmış olarak nitelendirmezdim - sağlıklılar, ancak 2022'deki olağanüstü kazanç döneminden sonra azaldılar" dedi.

Yıllık bazda düşen petrol fiyatları, kazançlardaki yıllık bazda düşüşün başlıca nedeni olarak işaret edildi. Batı Teksas ham petrol fiyatları geçen çeyrekte varil başına ortalama 78,53 dolar iken, 2022'nin aynı döneminde 82,64 dolardı.

Wall Street, bu çeyrekte %24'lük bir düşüş de dahil olmak üzere 2024 yılında Enerji sektörü için tutarsız bir büyüme öngörüyor. Karların ikinci çeyrekte %7,4 artması ve ardından üçüncü çeyrekte %7,4 düşmesi bekleniyor. Dördüncü çeyrekte ise tekrar büyümesi bekleniyor.

Analistler ExxonMobil'in düzeltilmiş dördüncü çeyrek karının bir önceki yıla göre %34 düşüşle hisse başına 2,22 dolar olmasını bekliyor. Gelirlerin ise neredeyse %10 oranında azaldığı tahmin ediliyor.

Wall Street ayrıca Chevron'un dördüncü çeyrek düzeltilmiş karının hisse başına 3,22 dolar olacağını ve bunun da bir önceki yıla göre %21'lik bir düşüşe işaret edeceğini tahmin ediyor. Dönem boyunca gelirlerin %18 oranında düşmesi bekleniyor.

Third Bridge'den McNally, "Exxon'un Pioneer Natural Resources (PXD) için önerdiği anlaşma Permian Basin'de önemli bir adım. Chevron için, yatırımcı müşterilerimiz şirketin Güney Amerika'da gördükleriyle daha çok ilgileniyor" diye konuştu.

McNally, "Venezuela ile sınır gerilimleri artıyor, ancak Chevron, ABD yaptırımlarının hafifletilmesiyle Venezuela'ya geri dönmesine izin verilen ilk ABD'li büyük şirket olarak benzersiz bir konumda" dedi.

JPMorgan'dan yatırımcılara tavsiye

 

Apple, Amazon ve Meta'nın gelirleri yükseldi

 

New York borsası yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)