E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarSermaye, kripto trenine atlamak için tetikte bekliyor---

Sermaye, kripto trenine atlamak için tetikte bekliyor

Sermaye, kripto trenine atlamak için tetikte bekliyor
29 Ağustos 2022 - 10:27 borsagundem.com

Kripto para piyasasında düşüş sürüyor. Sermaye sahipleri ise trene doğru zamanda atlamak için fırsat kolluyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasası yılın ilk yarısında büyük bir düşüş yaşadı. Son haftalarda toparlanma işaretleri veren piyasa, yeni oyuncuların ihtiyatlı duruşu nedeniyle yukarı yönlü bir hareket noktasında tam anlamıyla güven vermiyordu. FED Başkanı Powell’ın  Jackson Hole’de yaptığı konuşmada şahin duruşunu sürdüreceğine yönelik açıklaması ise kripto para piyasasında yeni bir düşüşün de başlangıcı oldu.

The Daily Hodl’da yayınlanan habere göre, kripto para piyasasında yeni bir yükseliş dalgasına olan inanç ise hala sürüyor. Piyasanın en önemli kripto paralarından biri olan AVAX’ın yaratıcısı ve kurucusu olan Ava Labs şirketi Başkanı John Wu, şu an için elinde stablecoin (sabit para) tutan birçok kripto para yatırımcısının alım yapmak için hazır beklediğini söylüyor.

Alfa bir süreç yaşanacak

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wu, kripto para piyasa değerindeki keskin düşüşe rağmen kripto endüstrisinin temellerinin güçlendiğini belirtiyor. Stablecoin sahiplerinin yolda önemli karlar elde etmek için yeniden yatırım yapacağı tahmininde bulunan Wu, “Piyasanın anlaması gereken şey, kripto varlık alanında alfa bir süreç yaşanacak. Bunun olması için çok iyi sebepler var” diyor.

Kripto para piyasasının temellerinin kesinlikle geliştiğini belirten Wu, teknik tarafla ilgili olarak ise kripto para piyasası sınırları bağlamında düştüklerini ancak stablecoin’lerde bunun yaşanmadığını belirtiyor. Wu, bu durumu, “Birçok insanın orada bir yerde, piyasaya giriş yapmak için konuşlanmış, hazır beklediğini gösteriyor” cümleleriyle açıklıyor. Alfa, kripto para piyasasında, yatırımcıların bir varlığın ortalama getirisinden daha fazlasını kazandığı zamanı ifade ediyor.

Alfa, kripto para piyasasında, yatırımcıların bir varlığın ortalama getirisinden daha fazlasını kazandığı zamanı ifade ediyor.

Kripto kışı bir süre daha sürecek

Ethereum’da yaşanacak ‘birleşme’yle (merge) ilgili de konuşan Wu, Ethereum ve Bitcoin’in Nasdaq ile korelasyonunn mevcut 0,75 seviyesinden düşüp düşmediğine bakılmaksızın, birleşmenin yeni kazanç fırsatları yaratacağından emin olduğunu ifade ediyor. Wu, “Bu çok büyük bir katalizör. Bence insanları şaşırtacak olan şey, piyasa nereye giderse gitsin, 0,75 seviyelerindeki korelasyonun düşeceği” diyor.

Wu, içinde bulunulan ayı piyasasının sonu ve kripto para piyasasında sırada ne olduğu ile ilgili olarak ise “Kış aylarında ayı piyasasının etkisini yitirse de bir süre daha süreceğini düşünüyorum ancak sabırsızlıkla beklediğim şey, kripto para piyasasındaki işletmelerin çalışma ve kurulma şeklini tam anlamıyla yeniden tanımlayacak olan yeni protokoller” diyor. Wu, bu süreçte, yeni protokoller sayesinde işletmelerin iş mantığını akıllı bir sözleşmeye kodlayacağını ve oluşacak platformun da işin ta kendisi olacağını söyleyerek, yeni protokollerin öneminin altını çiziyor.

Singapur kripto para yatırımcılarını koruyacak

 

Kripto paralara Jackson Hole darbesi

 

Abu Dabi kripto komitesi kurdu

 

Kripto dünyasında devrim

 

Kripto ile Asya hisse piyasaları arasında korelasyon arttı

 

Bitcoin'de sert düşüş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)