E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarAbu Dabi kripto komitesi kurdu---

Abu Dabi kripto komitesi kurdu

Abu Dabi kripto komitesi kurdu
26 Ağustos 2022 - 15:40 borsagundem.com

Sanal varlıklarla ilgili tüm dünyada düzenleme hazırlıkları devam ediyor. Abu Dabi ise “güvenli, sağlam ve şeffaf bir ekosistem” kurmak için komite kurdu

BORSAGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Başkenti Abu Dabi, sanal varlıklar dünyasını düzenlemek ve teşvik etmek için stratejisini geliştirmek için bir hükümet organının kurulduğunu duyurdu.

Abu Dabi Blockchain ve Sanal Varlıklar Komitesi (ADBVAC), Abu Dabi Ekonomik Kalkınma Departmanı Başkanı ve Menkul Kıymetler ve Emtia Otoritesi (SCA) Başkanı Mohamed Ali Al Shorafa başkanlığında Ağustos ayı sonlarında açılış toplantısını gerçekleştirdi. Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre komite, kara para aklama ve terörle mücadele finansmanı kurallarına uyan ve “güvenli, sağlam ve şeffaf bir ekosistem” oluşturmaya yardımcı olan sanal ve blok zinciri varlıkları için düzenleyici bir çerçeve oluşturmaya odaklanacak.

ADBVAC, Abu Dabi'yi blok zinciri ve sanal varlıklar alanında daha rekabetçi hale getirmek, bilgi alışverişini desteklemek ve katılımcılar için en iyi uygulamayı oluşturmakla da görevlendirilecek.
Abu Dabi Global Market, SCA, devlet varlık fonları ADQ ve Mubadala, Abu Dabi Yatırım Ofisi ve profesyonel hizmetler firması Mazars'tan yöneticilerden oluşacak.

Mohamed Ali Al Shorafa, “Komite, AML/CFT, yatırımcı koruması, teknoloji yönetimi ve saklama riski gibi kilit riskleri ve önemli yönetişim sorunlarını ele alan sağlam, güvenilir ve kapsamlı bir düzenleyici ve iş ekosistemi oluşturmak için ilgili tüm paydaşları bir araya getiriyor” dedi.
ADBVAC'ın piyasaya sürülmesi, Dubai Sanal Varlık Düzenleme Kurumu'nun kurulmasından beş ay sonra gelir.

Ayrıca, BAE'nin kara para aklama endişeleri nedeniyle Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından izleme listesine alınmasından altı ay sonra geldi.

Borsa İstanbul, Abu Dabi Borsası’na teknoloji ihraç edecek

 

Kripto dünyasında devrim

 

Kripto ile Asya hisse piyasaları arasında korelasyon arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)