E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarSEC, spot Bitcoin ETF’lerini onaylayabilir---

SEC, spot Bitcoin ETF’lerini onaylayabilir

SEC, spot Bitcoin ETF’lerini onaylayabilir
04 Temmuz 2023 - 16:47 borsagundem.com

Analistler, ilk aşamada yetersiz bulsa da, SEC’in, spot Bitcoin ETF başvurularını onaylayacağını düşünüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Başta Bitcoin olmak üzere tüm kripto para piyasası için fazlasıyla olumlu bir işaret olarak görülen spot Bitcoin ETF başvurularının, SEC tarafından bir şekilde kabul edileceği görüşü giderek yaygınlaşıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bernstein analistleri, SEC'in muhtemelen spot Bitcoin ETF'lerini onaylayacağını söylüyor.

Gözetim paylaşım anlaşması ve kripto borsaları

Fortune’dan Marco Quiroz-Gutierrez'in haberine göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) spot Bitcoin ETF'lerini şu ana kadar hiç onaylamadı ancak aracı kurum Bernstein'a göre bu yakın gelecekte değişebilir.

CoinDesk'e göre firma, Pazartesi günü yayınladığı bir raporda ajansın yakında bir spot Bitcoin ETF'sini onaylayacağını belirtti. Raporda, Brezilya, Dubai ve Kanada da dahil olmak üzere diğer birçok ülkenin benzer ETF'leri zaten onaylamış olduğunun altı çizildi.

Geçen ay, dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock'un 15 Haziran'da spot Bitcoin ETF'si için başvurmasının ardından, bir dizi başvuru daha yapıldı. Ancak BlackRock ve Fidelity'den gelenler de dahil olmak üzere tüm başvurular, geçen hafta SEC tarafından reddedildi. Wall Street Journal, SEC’in başvuruları ‘yetersiz’ bulduğu için reddettiğini bildirdi.

Wall Street Journal tarafından yayınlanan raporda, SEC'in önerilen spot Bitcoin ETF'lerinden birkaçını listelemeyi planlayan Nasdaq ve Cboe'ye, başvuruların 'dolandırıcılık ve manipülasyonu azaltma amaçlı gözetim ve paylaşım anlaşması'nı yeterince kapsamadığını söylediği iddia edildi. Raporda ayrıca başvuruların, ETF'ler için hangi spot kripto borsasının kullanılacağını ve dolayısıyla ETF’lerin hangi gözetim paylaşım anlaşmasına tabi olacağını da belirtmediği ifade edildi.

Wall Street Journal’a göre Cboe, Cuma günü Fidelity, WisdomTree, VanEck, Invesco ve ARK Investment Management için başvuruları yeniden yaptı ve Coinbase ile gözetim paylaşım anlaşmalarına gireceğini belirtti.

Vadeli Bitcoin ETF’lerine onay çıkmıştı

Geçen ay SEC, ilk kaldıraçlı Bitcoin vadeli işlem ETF'sini onayladı. Yeni 'Volatility Shares 2x Bitcoin Strategy ETF’ veya ‘BITX', Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin fiyatındaki artışlardan kar elde etmeye çalışmak için borçlanma veya türevlerini kullanıyor. SEC ayrıca daha önce ProShares ve VanEck gibi şirketlerden gelen Bitcoin vadeli işlem ETF'lerini de onaylamıştı.

Yine de, spot Bitcoin ETF'sinden farklı olarak, Bitcoin vadeli ETF'leri doğrudan Bitcoin'e yatırım anlamına gelmiyor ve en son onaylanan örnek olan BITX, sıradan yatırımcı için tasarlanıyor. BITX hakkındaki SEC dosyası, yatırımcıların paralarını bir günde dahi kaybedebileceğini ve fonun ‘portföylerini aktif olarak izlemeyen ve yönetmeyen yatırımcılar’ için tasarlanmadığını belirtiyor.

Bu arada, Grayscale'in popüler Grayscale Bitcoin Trust'ını ETF'ye dönüştürme teklifi de onaylanma bakımından doğru yolda gidiyor gibi görünüyor. Engeller arasında, başvuruyu inceleyen bir yargıcın, vadeli işlemler ve spot fiyatlar arasındaki manipülasyon direnci farkı konusunda şüpheleri olduğu belirtiliyor. Rapora göre bu, spot Bitcoin ETF'sinin yakında onaylanabileceğinin bir işareti olarak kabul ediliyor.

Bitcoin,1 yılın zirvesinden döndü

 

SEC, Bitcoin ETF başvurularını reddetti

 

Bitcoin'de yükseliş trendi sürecek mi?

 

BlackRock, Bitcoin kurtarıcısı rolüne mi soyunuyor?

 

Bitcoin hisse senedi piyasalarından ayrıştı

 

Bitcoin dominansı rekor düzeyde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)