E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSEC, Çinli firmaları kıskaca aldı---

SEC, Çinli firmaları kıskaca aldı

SEC, Çinli firmaları kıskaca aldı
25 Ağustos 2021 - 08:20 borsagundem.com

SEC, tüm Çinli firmaların yatırımcı riskleri hakkında daha fazla bilgi vermesini talep edecek

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, ABD piyasalarında işlem gören 250'den fazla Çinli şirketin yatırımcıları siyasi ve düzenleyici riskler hakkında daha iyi bilgilendirmesini talep edecek ve ilk halka arz yapmak isteyen firmalar için yakın zamanda getirdiği kuralları genişletecek.

SEC Başkanı Gary Gensler bir röportajda, gelişmiş açıklamaların gelecek yılın başlarından itibaren şirketlerin yıllık raporlarına dahil edilmesini öngördüğünü söyledi. Yeni ayrıntıların büyük olasılıkla işletmelerin paravan şirket yapıları hakkında bilgi içereceğini de sözlerine ekledi. Gensler, yatırımcıların "tam ve adil açıklamaya" ihtiyacı olduğunu söyledi.

SEC bu yıl, Çinli şirketleri denetim standartlarına uymamaları halinde ABD borsalarından çıkaracak yasanın uygulanmaya başlandı. Eski ABD Başkanı Donald Trump tarafından Aralık 2020'de imzalanan ve Çinli firmaları ABD borsalarından çıkarabilme fırsatı veren Yabancı Şirketler Sorumluluk Yasası'nın uygulanmaya konuldu. Söz konusu yasa, yabancı şirketlerin, ABD Kamu Muhasebesi Gözetim Kurumu'nun denetimlerine art arda 3 yıl uymamaları halinde Amerikan borsalarında listelenmesini engelliyor.

Çinli şirketleri hedef aldığı belirtilen yasanın, Alibaba, Baidu, Pinduoduo ve PetroChina gibi firmaları etkileyebileceği kaydediliyor. Ayrıca yasa, kamu şirketlerinin yabancı bir hükümetin kontrolünde olup olmadıklarını açıklamalarını gerektiriyor.

New York Borsası, ocak ayında China Unicom, China Telecom ve China Mobile şirketlerini borsadan çıkaracağını duyurmuştu.

Asya’da endeksler yükselişini sürdürüyor

ABD'de 3.5 trilyon dolarlık plana Temsilciler Meclisi'nden onay

Gen İlaç'tan KAP'a yeni ilaç bildirimi

BMS Çelik’te operasyon başladı

Tacirler Yatırım’ın eksik bilgilendirdiği halka arz: Egepol

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)