E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarSEC, Bitcoin ETF başvurularını reddetti---

SEC, Bitcoin ETF başvurularını reddetti

SEC, Bitcoin ETF başvurularını reddetti
30 Haziran 2023 - 17:16 borsagundem.com

SEC, BlackRock başta olmak üzere birçok varlık yönetim şirketi tarafından yapılan spot Bitcoin ETF başvurularını yetersiz bulduğunu açıkladı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu SEC, son dönemde Wall Street şirketleri tarafından başlatılan Bitcoin Spot ETF başvuruları hakkında açıklama yaptı.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), varlık yöneticileri tarafından spot Bitcoin borsa yatırım fonları başlatmak için yapılan son başvuru dalgasının 'yetersiz' olduğunu söyledi. Kurum, BlackRock ve Fidelity Investments gibi varlık yöneticileri adına başvuruda bulunan Nasdaq ve Cboe Global Markets borsalarını, başvuruların yeterince açık ve kapsamlı olmadığı konusunda bilgilendirdi.

Yeniden başvuru yapılabilir

SEC borsalara, ‘gözetim-paylaşım anlaşması' yapmaları beklenen spot Bitcoin borsasının adını vermedikleri veya bu gözetim düzenlemelerinin ayrıntıları hakkında yeterli bilgi sağlamadıkları için başvuruları iade ettiğini söyledi. SEC’e göre varlık yöneticileri gerekli güncellemeleri yapıp yeniden başvuru yapabilir.

Bitcoin’de düşüş

Haberin yayınlanmasının ardından Bitcoin ve altcoinlerde keskin düşüşler yaşandı. Bitcoin’de düşüş yüzde 3’ü buldu. 31.000 dolar sınırında olan Bitcoin, 29.500 dolarlara kadar geriledi. Bitcoin şu an 30.180 dolar civarında işlem görüyor. (bitcoinsistemi.com)

BlackRock, Bitcoin kurtarıcısı rolüne mi soyunuyor?

 

Peter Schiff: BlackRock, Bitcoin ETF’siyle kısa yoldan köşeyi döndü

 

Bitcoin'de yükseliş trendi sürecek mi?

 

Bitcoin hisse senedi piyasalarından ayrıştı

 

Bitcoin dominansı rekor düzeyde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)