E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSan Francisco Fed Başkanı faiz artırımı için mart ayını işaret etti---

San Francisco Fed Başkanı faiz artırımı için mart ayını işaret etti

San Francisco Fed Başkanı faiz artırımı için mart ayını işaret etti
31 Ocak 2022 - 23:19 borsagundem.com

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, ABD Merkez Bankası’nın yüksek enflasyonla mücadele etmek için mart ayı başında faiz oranlarını artırabileceğini söyledi.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Reuters Breakingviews etkinliği sırasında verdiği röportajda, Fed’in faiz kararı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Fed’in yüksek enflasyonla mücadele etmek için mart ayı başında faiz oranlarını artırabileceğini söyleyen Daly, aşırı tepki verme ve politikayı çok hızlı sıkılaştırma konusunda uyardı.

Fed'in en güvercin isimlerinden biri olan Daly, “Eğrinin gerisinde değiliz” açıklamasında bulunurken, diğer taraftan Fed’in faizi artırma konusunda ne kadar hızlı hareket edeceğine dair bir tahminde bulunmaktan kaçındı.

Daly, Fed'in tahminlerinin ötesine geçen politika açıklamaları yapılmaması konusunda da uyardı.

Fed Başkanı Jerome Powell geçen hafta, yetkililerin 40 yılın en güçlü enflasyonunu dizginlemek için Mart ayında faiz oranını artırmaya hazır olduklarını söylemişti.

Küresel piyasalarda FED partisi bitti

Küresel döviz piyasalarında FED paniği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)