E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSalgın borsalarda yükselişe engel değil---

Salgın borsalarda yükselişe engel değil

Salgın borsalarda yükselişe engel değil
14 Mayıs 2020 - 10:05 borsagundem.com

Korona virüs süreciyle yara alan küresel ekonomilerde göstergeler can sıkıcı seviyelerde olsa da bu durum borsaların yükselmesine engel olmayabilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz gün ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarıyla birlikte borsalarda olumsuz bir gidişatın ortaya çıkmasına neden oldu. Bununla birlikte Wall Street düşünülenden daha iyi durumda olabilir. Yatırım araştırmaları şirketi Leuthold Group’un Baş Yatırım Stratejisti Jim Paulsen yatırımcıların korona virüs salgını konusunda abartılı bir endişeye kapıldığına inanıyor. Baş Stratejist’e göre hisse senetleri piyasası ekonominin iyileşmesinden daha önce rekor seviyelere ulaşacak.

CNBC’ye verdiği röportajda Jim Paulsen piyasaların endişelerini açıklamak için korkunun piyasaların aldığı dopingten kaynaklandığını belirtti. Paulsen, “Geçmişte yüksek seviyelerde korkuyla karşılaşıldığında bu genellikle borsada satın almak için çok iyi bir zamanı ifade ediyordu” ifadelerini kullandı.

Paulsen yaygın hayat boyu birikimlerin kaybedilmesi ve işten çıkarılma korkusunun resesyonların genel karakteristik özellikleri olduğunu belirtiyor. Fakat mevcut düşüş içerisinde bu unsurların dışında üçüncü bir element daha var: kişinin kendi hayatını ya da sevdiği birini kaybetme korkusu.

“ABD Merkez Bankası (FED) ve ABD Hazinesi de korkmuş durumda. Bu yüzden risk varlıkları için eşi görülmemiş derecede büyük politika desteği tahsis ediyorlar” diyen Paulsen "Büyük politika desteği ve yüksek korku seviyelerinin birleşimi bana varlık fiyatlarının muhtemelen değerinin altında olduğunu söylüyor" ifadelerini kullandı.

Çarşamba günü, FED Başkanı Jerome Powell'ın ekonominin ve ABD’nin virüsle savaşması nedeniyle önemli aşağı yönlü riskler ve belirsizlikle karşı karşıya olduğu konusunda uyarmasından sonra büyük endeksler düşüş gösterdi. Fakat uzun zamandır boğa piyasası destekçisi olan Paulsen’e göre borsaların geri dönüş yapması için ekonominin bütün silindirlerinin eksiksiz çalışması gerekmiyor.

Yükseliş için tüm sektörlerde iyileşme gerekmiyor

Yakın tarihli bir araştırma notunda Paulsen, ekonomi tamamen yeniden açılamasa bile hisse senetlerinin hala toparlanabileceğini belirtti. Baş Stratejist yazısında, "Ekonominin kısmi de olsa yeniden açılması gerçekleşirse, mevcut ekonomi politikalarının büyüklüğü ve çeşitliliği sayesinde ekonomik büyümeyi ve borsadaki yükselişi takdir edilenden çok daha güçlü hale getirebilir" ifadelerine yer verdi.

Paulsen, ekonomide özellikle seyahat ve eğlence sektörlerinin zorlu bir süreçle karşı karşıya olduğunu kabul ediyor. Ancak, genel pazarı sabote etmeyeceğini öngörüyor. "2008 mali krizinden sonra, ekonominin hala geri dönmediğimiz kısımları var. Konut sektörü halen kriz öncesi seviyesinin çok daha aşağısında" diyen Paulsen yine 2008 krizine ilişkin, "İşsizlik oranının 2007'deki hale geri dönmesi oldukça uzun sürdü. Ancak bu, borsanın yükselmesini engellemedi" ifadelerini kullandı.

Trump: Borsaların düşmesinin sebebi zenginler

 

ABD vadelilerde düşüş devam ediyor

 

ABD stoklarındaki düşüş petrol fiyatlarını yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)