E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD stoklarındaki düşüş petrol fiyatlarını yükseltti---

ABD stoklarındaki düşüş petrol fiyatlarını yükseltti

ABD stoklarındaki düşüş petrol fiyatlarını yükseltti
14 Mayıs 2020 - 08:20 borsagundem.com

ABD Enerji Bakanlığı tarafından dün açıklanan verilerin petrol stoklarında beklenmedik bir düşüşe işaret etmeleri, uluslararası piyasalarda fiyatları yükseltti.

ABD ekonomisinin durumuna ve korona virüs salgınında ikinci dalganın yaşanabileceğine yönelik  endişeler ise yükselişi sınırlıyor.
ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı bu sabah 29,52 dolar seviyesine kadar yükselişin ardından şu sıralarda düne göre 18 cent artışla 29,37 dolar seviyesinde. 
NYMEX'de Batı Teksas petrolü de 31 cent artışla 25,60 dolar/varil  seviyesinden işlem görüyor.
Analistler, Fed Başkanı Powell'ın ABD'de zayıf ekonomik büyümenin uzun süre devam edebileceği uyarısı sonrası ham petrol talebinde istikrarlı bir toparlanma olacağı beklentilerini güçlü şekilde devam ettirmenin zorlaştığına işaret ettiler.
OPEC petrolüne talebin ikinci çeyrekte 16,77 milyon varil/gün seviyesine olduğuna da dikkat çeken analistler, OPEC+ üretim kısıntısı tam olarak uygulansa bile talebin üretimin çok altında kalmayı  sürdüreceğini vurguladılar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)