E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump: Borsaların düşmesinin sebebi zenginler---

Trump: Borsaların düşmesinin sebebi zenginler

Trump: Borsaların düşmesinin sebebi zenginler
14 Mayıs 2020 - 10:05 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump’a göre zenginlerin açığa satış yapmak için olumsuz görüşler bildirmesi borsaların düşmesine sebep oluyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Bakanı Donald Trump geçtiğimiz gün Twitter hesabından bir açıklama yaparak borsaların düşmesini zenginlerin olumsuz yorumlarına bağladı.

Trump’a göre bazı büyük yatırımcılar ABD’deki piyasaların “kötü durumda” olduğuna yönelik bir algı yaratıyorlar. Bu yatırımcılar daha sonra yaptıkları açığa satışlar sayesinde piyasadaki düşüşten para kazanıyorlar.

Trump’ın açıklamalarına göre bu yatırımcılar önce piyasanın kötü durumda olduğunu söylüyor, ardından da bu düşüş üstünden para kazanıyorlar. Bu isimler bununla yetinmeyip daha sonra piyasa hakkında olumlu bir algı yaratıyor ve bu sefer bir yükselişi tetikliyorlar. ABD Başkanı, Twitter üzerinden yaptığı bu açıklamada bu tarz davranışların “yasallığını” sorguladı.

  1. ABD başkanının açıklamaları dünkü seansta Dow Jones endeksinin 500 puandan fazla düşmesinden sonra geldi. S&P 500 endeksi aynı zamanda %1,74 oranında düşerken, Nasdaq endeksi %1,54 oranında değer kaybetti.

ABD Merkez Bankası FED Başkanı Jerome Powell, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, toparlanmanın zaman alacağını ve bu nedenle ABD'nin uzun vadeli ekonomik hasar riski ile karşı karşıya olduğunu söyleyerek, korona virüs pandemisiyle ilgili büyük çaplı tehlikeler konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Trump’ın yorumları geçtiğimiz gün borsalar hakkında olumsuz fikir bildiren ünlü ekonomist Stanley Druckenmiller’ın açıklamaları sonra gelmesi dikkat çekti. George Soros’un eski Baş Stratejisti Salı günü New York Ekonomi Kulübü'ne borsaların tarihi olarak aşırı değerlendiğini ve hisse senetlerinde risk-ödül ilişkisinin hayatında gördüğü en kötü seviyede olduğunu söyledi. Druckenmiller’a göre ayrıca “v” şeklinde bir toparlanma olmayacak.

Druckenmiller: Borsalar aşırı değerlendi

New York borsası düşüşle kapandı

Powell: Ekonomik faaliyet benzeri görülmemiş hızda düşecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)