E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRus piyasalarında kayıplar artıyor---

Rus piyasalarında kayıplar artıyor

Rus piyasalarında kayıplar artıyor
18 Mart 2020 - 11:06 borsagundem.com

- Rus rublesi, dolar karşısında kısa süreliğine 79'a gerilerken, kısa süre içerisinde tekrar 77 seviyesinin altına geldi

Yeni tip korona virüs salgını (Kovid-19) ve petrol fiyatlarında düşün devam etmesiyle Rus rublesi ve borsasındaki kayıplar devam ediyor.

korona virüs salgınına ilişkin küresel ekonomiye dair risklerin devam etmesi ve petrol fiyatlarının tekrar düşmesiyle Rus rublesi, dolar karşısında yüzde 2 değer kaybederek 76,9 seviyesine, avro karşısında da yüzde 2,1 düşerek 84,7'ye geriledi.

Ruble, açılışta dolar karşısında kısa bir süreliğine 79 seviyesine kadar geldi.

Moskova Borsası (MICEX), günün ilk yarısında yüzde 1,7 değer kaybederek 2.182 puana düşerken, RTS endeksi yüzde 4,3'ün üzerinde düşerek Ağustos 2016'dan bu yana ilk defa 894 puana kadar geriledi.

Rusya Merkez Bankası, yaptığı açıklamada, piyasalardaki dalgalanmaları hafifletmek için 5,5 milyar ruble değerinde döviz satışı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Analistler, korona virüs salgınına dair endişelerin artması üzerine yatırımcıların risk iştahının azaldığına ve petrol fiyatlarında tekrar aşağı yönlü ilerleyen seyre işaret etti.

Rusya'nın ana ihracat kalemi petrolde, Brent tipi varilin fiyatı yüzde 1,83 gerileyerek 28,31 seviyesinden işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil18 Mart 2020 15:49

    Petrol fiyatları düştükçe potin papazı bulur, domatesi bizden krediyle almaya başlarsa şaşmam, Allah büyük :D  :D  :D 

  • Borsaacemisi18 Mart 2020 11:34

    BETER OLSUN ŞEREFSİZ MOSKOFLAR 34 CANIMIZI ÜÇAKLARIYLA ŞEHİT ETTİLER RABBİMDEN DİLERİMKİ HER İKİ DÜNYADA YAKALARI BİR ARAYA GELMESİN.

  • Numan18 Mart 2020 13:53

    Amin Rusya ABD bu krizde inşallah biter bunların ellerine avuç avuç kan var mazlumların evlerini yıktılar yurtlarından ettiler insanlara hayvan muamelesi yaptılar, Allah şimdi birisi musalt etti