E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRockefeller uyardı: 2022’nin son 4 ayı zor geçecek---

Rockefeller uyardı: 2022’nin son 4 ayı zor geçecek

Rockefeller uyardı: 2022’nin son 4 ayı zor geçecek
05 Eylül 2022 - 17:57 borsagundem.com

140 yıllık dev yatırım şirketi Rockefeller’ın CEO’su yılın son dört ayında borsalarda volatilitenin yüksek olmasını beklediklerini söyledi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyaca ünlü servet danışmanlığı şirketi Rockefeller Capital’ın Kıdemli CEO’su Greg Fleming yatırımcılara 2022'nin geri kalanında ABD hisse senedi ve kredileri konusunda dikkatli olmalarını söyledi. Fleming piyasaların ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını yüzde 4'e kadar yüksek tutma kararlılığını absorbe etmediği konusunda uyardı.

Firma, bu görüşü desteklemek için 50 yıllık tarihsel kanıtlara işaret ediyor. 1970'lerden bu yana, FED, para politikasını gevşetmeye geçmeden önce her zaman manşet yıllık enflasyon oranlarının FED fon oranının altına düşmesini bekledi. ABD’de enflasyon şu anda yüzde 8,5 seviyesinde ve FED’in hedef aralığı yüzde 2,25 ila 2,50.

Financial Times’ın haberine göre Fleming, “FED’in (sıkı para politikasından) geri çekilmeye başlamasından önce faiz oranının (enflasyonu) geçmesi gerekiyor. Enflasyonu kontrol altına aldıklarından emin olmak isteyeceklerdir. Faiz oranları altı ila 12 ay boyunca yüzde 3,5 ila 4 oranında kalabilir” açıklamasında bulundu.

Orta vadede ABD için pozitif öngörüde bulunduklarını belirten Fleming buna karşın yılın son dört ayında piyasalarda volatilitenin yüksek kalacağına dikkat çekti: “Piyasalar her konuşmayı, her veri noktasını okumaya çalışacak.”

Fleming FED’in enflasyon yol haritasına ilişkin, “Burada hala gidilmesi gereken bir yol var. Bu yüzden temkinliyiz: 2022’nin geri kalanı göreceklerimiz için hem hisse senedi piyasaları konusunda hem de kredi piyasalarında temkinliyiz. Daha sonrasında ise neler olacağını göreceğiz" açıklamasında bulundu.

Rockefeller’ın Baş Yatırım Sorumlusu Jimmy Chang yakın tarihli bir notta müşterilerini uzun vadeli açığa satışlı hedge fonlarına, değerli metallere ve uzun süreli tahvil varlıklarına yatırım yapmalarını tavsiye etmişti. Chang, “Yeni bir boğa piyasasının başladığından şüpheliyim. Sabırlı, seçici ve savunmacı bir yol izlemeyi sürdüreceğim” açıklamasında bulunmuştu.

Resesyona rağmen kazandıracak sektörler

Geçmişte Merrill Lynch ve Morgan Stanley gibi firmalarda kıdemli yönetici pozisyonlarında çalışan Fleming, yatırım firması Viking Global’ın Rockefeller’ın aile yatırım ofisini satın aldığı ve daha büyük bir işletme olarak yeniden başlattığı Mart 2018’den bu yana Rockefeller’da çalışıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Fleming 2018’den bu yana 140 yıllık yatırım devinin dönüşümünü ve büyümesini denetledi. Firma ünlü Rockefeller ailesinin yeni varislerinin varlıkları da dahil olmak üzere zengin ve ultra zengin müşterilere hizmet ediyor. Fleming görev yaptığı süre içerisinde firmanın varlıklarını 18,3 milyar dolardan 90 milyar dolara taşıdı.

Başarılı varlık yöneticisi firmanın varlık birikiminin zaman zaman umulandan daha yavaş olduğunu söyledi: “Burada hala devam eden bir çalışmayı sürdürüyoruz. Müşteriler kapıdan içeri girdiğinde bir beklenti seviyesi vardır ve bu beklentiyi teslim etme yeteneğine sahip olduğunuzdan emin olmanız gerekir.”

Rockefeller Capital şirketin fiziksel varlığını da giderek genişletiyor. Başlarda üç yatırım ofisi olan firma bu sayıyı 40’a yükseltti. Rockefeller bu sayıyı ABD’nin Nashville, Charlotte ve Orlando gibi servetin hızla büyüdüğü şehirlerdeki yeni ofisleriyle artırmayı planlıyor. Firma ayrıca hizmet yelpazesini de genişletiyor. Rockefeller müşterilerinin yetişkin çocuklarının fatura ödemeleri ve finansal eğitimi gibi hizmetlerin yanı sıra yatırım bankacılığı ve müşterilerinin sahip olduğu şirketler için strateji tavsiyeleri gibi hizmetler de vermeye başladı.

Teksas gibi eyaletlerdeki muhafazakar politikacıların çevresel, sosyal ve yönetişim faktörlerine dayalı yatırımlara (ESG) tepki göstermesine karşın, Rockefeller'ın varlık yönetimi kolu ESG fonlarına bağlı kalmayı tercih ediyor. Fleming, “Benim Z kuşağı çocuklarım gibi belirli bir şekilde yatırım yapmayı önemseyen müşterilerimiz var. Bunun köklü bir değişim olduğunu düşünüyoruz; bu bir büyüme yatırımı” ifadelerine yer verdi.

Eylül ayında borsaları FED düşürecek

 

Piyasalar sonbahar gündemine hazırlanıyor! Gözler yine merkez bankalarında

 

Wall Street'i sarsan intihar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)