E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRobinhood: Perakende yatırımcılar uzun vade yanlısı---

Robinhood: Perakende yatırımcılar uzun vade yanlısı

Robinhood: Perakende yatırımcılar uzun vade yanlısı
10 Nisan 2023 - 13:29 borsagundem.com

Piyasa koşulları perakende yatırımcıları daha uzun vadeli ve daha bilinçli yatırımlara yönlendiriyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ekonomisi ve piyasalarındaki belirsizlik, perakende yatırımcılar da daha uzun vadeli düşünmeye itiyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Robinhood Yatırım Stratejisi Başkanı Steph Guild, perakende yatırımcıların hisse senetlerini biriktirmeye devam ettiğini ve artık ‘meme hisse senetleri’nin ani sıçramaları yerine uzun vadeli stratejileri tercih ettiklerini söylüyor.

Hızlı geri dönüş alma planı rafa kalkıyor

Insider’dan Phil Rosen’ın haberine göre, Robinhood, 2021 yılındaki 'meme-hisse senedi rallisi' sırasında, perakende yatırımcılar için kullanıcı dostu bir alım satım uygulaması haline geldi. Bunun bir sonucu olarak da yatırımcılar GameStop ve AMC gibi şirketleri aya göndermek için akın ettikçe, daha da bilinen bir isim haline geldi. Ancak platformun yatırım stratejisi başkanı Steph Guild'e göre, artık emeklilik hesapları ve yüksek getirili tekliflerin popülerlik kazanmasıyla Robinhood, Reddit kalabalığının uğrak yeri olmaktan çıktı.

Meme hisse senedi, ilgili şirketin performansından değil, daha çok sosyal medyadaki ve Reddit gibi çevrimiçi forumlardaki popülerliği sayesinde hacim artışı görülen hisse senetlerini tanımlamak için kullanılıyor. Bu nedenle, bu Hisse senetleri genellikle kısa sürede aşırı değerlenebiliyor ve şiddetli fiyat artışlarını yine şiddetli çöküşler izleyebiliyor.

Zaman algısı değişti

JPMorgan'da yirmi yıldır çalışan Guild, bugün Robinhood kullanıcılarının önceki yıllara kıyasla daha uzun vadeli, daha bilinçli bir yatırım yaklaşımı benimsediğini söylüyor. Guild, “Hisse senetlerini tercih etmeye devam ediyorlar, ancak zaman algıları artık daha olgun ve eğitimli bir yatırımcınınkini yansıtıyor” diyor. Guild ayrıca kendi haftalık köşesi de dahil olmak üzere şirketin eğitim araçları ve makalelerinin daha fazla trafik aldığını ve emeklilik hesaplarının artan sayıda kayıt almaya devam ettiğini söylüyor.

Guild, “Müşteri tabanımız, yatırım yapmanın eğlenceli bir şey olmaktan çok, uzun vadeli bir oyun olduğunu artık daha iyi anlıyor. Bir yıl önce müşteriler hesap açıp havalı buldukları birkaç hisse satın alırken, şimdi bir veya iki hisse senedine bahse giremeyeceğiniz, bir karışıma ihtiyacınız olduğu düşüncesi daha fazla kabul görüyor” şeklinde konuşuyor.

Guild'in açıklamasına göre, 2022 yılındaki hisse senedi satışları, Robinhood yatırımcılarının çoğunun Tesla gibi büyüyen isimlerdeki düşüşü satın almasına neden oldu. Bu da perakende yatırımcıların hızlı geri dönüşler yerine daha uzun vadeli yatırımlara odaklandığına işaret ediyor.

Fed'in faiz artırım patikası ve bunun bir kredi sıkışıklığına ve olası durgunluğa nasıl etki edeceğine dair belirsizlik devam etse bile Guild, Robinhood kullanıcılarının manşetlere göre davranış değiştirmek yerine, en hacimli varlıklarında önemli bir değişiklik görülmediğini ve bunun da bilinçli kararlar aldıklarını gösterdiğini belirtiyor. 3 Nisan verileri itibariyle, Apple, Tesla, Amazon ve Nvidia gibi en iyi performans gösteren isimler Robinhood'un en popüler 10 hisse senedi listesinde yer alıyor.

Sabit getiri

Ayrıca, daha fazla kullanıcı, şu anda uygulamada depolanan yatırılmamış nakit üzerinden yüzde 4,4 oranında yıllık faiz getirisi sunan platformun aylık 5 ABD Doları premium özelliği Robinhood Gold'u tercih ediyor. Platformun sunabileceği cazip getiri, Fed'in geçen yıl yürürlüğe koyduğu faiz oranı artışlarının doğrudan bir uzantısı olma niteliği taşıyor. Müşterilerin altına akın etmesi, sıradan yatırımcıların nakitleriyle daha uzun vadeli bir yaklaşım benimsediğinin de bir başka işareti olarak öne çıkıyor.

Ancak Robinhood'un kullanıcılarda gördüğü artan disipline rağmen, GameStop ve AMC gibi meme hisse senetleri, platformdaki en popüler hisse senetleri arasında yer almaya devam ediyor. Guild ise Hisse senedi isimlerine yönelik davranışların değiştiğine ve daha az sayıda kullanıcının hızlı kazançlar için meme hisse senetlerine yöneldiğine dikkat çekiyor.

Müşterilerin geçen yılki acımasız borsa kışında nasıl güçlü kaldıkları göz önünde bulundurulduğunda, Robinhood, müşterilerinin ileriye dönük herhangi bir ekonomik ters rüzgardan etkilenmeyeceklerini tahmin ediyor. Guild, “Aslında satın aldıkları hisse senetleri için oldukça kötü bir ortamdı. Ve buna rağmen neredeyse hiçbir şey satmadılar. Zaten ellerinde bulundurdukları şeylere bakılırsa epey güçlü fırtınaları atlattıkları görülüyor” diyor.

ABD teknoloji hisselerinde ralli gerçeklikten ayrışıyor

 

Wall Street hisseleri cazibesini kaybetti

 

Hisse senetleri ralli için yılın ikinci yarısını bekliyor

 

Hisse senedi alırken nelere dikkat etmeli?

 

Bank of America: Uzun vadeli hisse senedi yatırımından vazgeçmeyin

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)