E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisse senetleri ralli için yılın ikinci yarısını bekliyor---

Hisse senetleri ralli için yılın ikinci yarısını bekliyor

Hisse senetleri ralli için yılın ikinci yarısını bekliyor
07 Nisan 2023 - 10:53 borsagundem.com

İlk çeyrekte belirsizliklerle boğuşan hisse senedi piyasası, stratejistlere göre yılın ikinci yarısındaki ralliye hazırlanıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yılbaşından bu yana beklentilerin üzerinde bir performans gösterse de, enflasyon, resesyon endişeleri ve son olarak patlak veren bankacılık krizi, hisse senetlerinin hızını kesmiş gözüküyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, stratejistler, yaşanan belirsizliklerin son bulması için yılın ikinci yarısını beklemek gerektiğini düşünüyor.

Fiyatların zirve yaptığını söylemek mantıksız

Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, BMO Baş Yatırım Stratejisti Brian Belski, hisse senetlerinin yılın ikinci yarısında toparlanmaya hazır olduğunu söylüyor. Belki, fiyatların zirve yaptığını varsaymanın ise 'mantıksız' olduğunu belirterek yeni ve güçlü bir düşüş olasılığını görmezden geldiğini ifade ediyor.

Belski, genellikle ABD'nin resesyona girmesiyle birlikte hisse senetlerindeki ivmenin 2023 yılının ikinci yarısında duracağını söyleyen ve düşüş eğilimi gösteren yatırımcılar tarafından ortaya atılan teze karşı çıkıyor.

Dezenflasyon sinyalleri görmezden geliniyor

Uzmanlar, Silicon Valley Bank’in geçen ayki çöküşünün finansal koşulları sıkılaştırması ve bir gerileme olasılığını çok daha fazla artırması nedeniyle, resesyon riskinin son banka başarısızlıklarıyla arttığını söylüyor.

Ancak Belski, düşüş eğilimi gösteren uzmanların piyasadaki önemli dezenflasyon sinyallerini görmezden geldiğini söylüyor. Belski, “Daha sıkı mali koşullar nedeniyle, SVB'nin başarısızlığı enflasyonun kontrol altına alınmasına yardımcı olacaktır. Geçen yıl artan enflasyon ve faiz oranlarının baskısı altında düşüşe geçen teknoloji hisseleri gibi piyasadaki büyüme sektörlerinin güçlü performansı da aynı şekilde devam edecektir” şeklinde konuşuyor.

Belski, “Hisse senetleri, ekonomiye yön veren kazançlara öncülük ediyor” diyor ve fiyatlar hala Fed'in yüzde 2'lik hedefinin oldukça üzerinde kaldığından, piyasadaki dezenflasyon sinyallerinin sonunda gerçek ekonomik verilere kadar ineceğini öne sürüyor. Belski, “Ekonomide yumuşaklık görürsek, ki görmeye başladık, Fed faizleri indirecektir” şeklinde görüş bildiriyor.

75 baz puanlık indirim fiyatlanıyor

Analistler, faiz oranlarında bir indirimin hisse senetleri için yükseliş olmasını bekliyor. Fed yetkilileri geçen yıl enflasyonu kontrol altına almak için faiz oranlarını yüzde 1.700'ün üzerinde artırdı. Bu hareket finansal koşulları önemli ölçüde sıkılaştırdı ve geçen yıl S&P 500 Endeksi’nde yüzde 20 oranında bir düşüşe neden oldu.

Hisse senetlerinde yükseliş eğiliminde olan uzmanlara göre, Fed'in faiz artışlarına ara vermesi veya faiz indirimlerine yönelmesi büyük olasılıkla bir ralliyi körükleyecek. Bu eğilime sahip olanların başında gelen Fundstrat, bu yıl hisse senetleri için en az yüzde 20 oranında bir artış öngörüyor.

Diğer birçok piyasa gurusu da, Fed'in faiz oranlarını çok uzun süre çok kısıtlayıcı tutması ekonomiyi aşırı sıkarak resesyona sürükleme riski taşıdığından, faiz oranlarını kısa süre içinde duraklatması veya indirmesi gerektiğini savunuyor.

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, faiz oranlarının 2023 yılının geri kalanında yüksek kalacağını bildirmiş olsa da, piyasalar yine de önemli oran indirimleri bekliyor. CME FedWatch aracına göre, yatırımcılar, yıl sonuna kadar 75 baz puanlık bir indirimi yüzde 38 oranında fiyatlıyor.

ABD'de tahvil ve hisse senedi rallisi sürecek mi?

 

Bu gösterge hisse senetlerinde ralliye işaret ediyor

 

Jim Cramer Nasdaq’tan güçlü ralli bekliyor

 

Teknoloji hisselerinde ralli bitse de o segment yükselişini sürdürecek

 

Borsa rallisi desteği neden kaybetti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gürsel Özdal07 Nisan 2023 21:44

    Önce soros kimdir necidir ne halt yer ,ülkelerin üzerine nasıl ve ne şekilde çörekleniyor bunu öğrenin ondan sonra soros kelimesini kullanın

  • ?09 Nisan 2023 11:49

    Allah akıl fikir versin sana

  • Suat07 Nisan 2023 11:09

    Yani borsa seçime kadar düşecekmi?

  • xyz07 Nisan 2023 11:09

    Millet İttifiakının yurtdışındaki dostları yeterki bizim dediklerimizi yapın ve bizim sözümüzden çıkmayın bizler sizlere paraları oluk oluk akıtacağız diye yorumlara rastlıyorum.Bunu bilmek için kahin olmayada gerek yoktur.Dünyanın en karizmatik en başarılı, girdigi tüm seçimleri kazanan, en güvenilir tuttuğunu koparan sözü dünya da geçen bir liderimiz var.Bizim Kemal Kılıçtaroğlu yakın tarihte londra gitmiş idi ve soros un tefeci bankası mı varmış neymiş ile görüşmüş ve ülkemize 100-500 milyar Dolar getireceğiz demiş idi. CHP anket yaptırmış ve % 77,50 yakın seçimler de kazanacağız diye basında haberlere rastladım. Acaba bu olay olur ise dolarında 14 TL olacağı herşeyin ucuzlayacağı borsamızın da patlatmalar yapıp endeksi en az 10 000-15 000 olacağı haberlerine rastladım bende aynı fikirdeyim.Bizim Borsa endeksini resmen patlatacaktır.

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM07 Nisan 2023 16:06

    Kardeş ağzından bal damlıyor bal.. bizim Kemal seçimleri yüzünün akı ile kazanacak ülkeyi paraya boğacak borsa endeksimiz resmen patlatacak bende her gün hisse senedi topluyorum.