E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivRenault ve Geely, Aramco ile ortak oldu---

Renault ve Geely, Aramco ile ortak oldu

Renault ve Geely, Aramco ile ortak oldu
02 Mart 2023 - 10:10 borsagundem.com

Renault ve Geely, motor girişimi için Aramco ile anlaştı. Aramco'nun ne kadar yatırım yapacağı açıklanmadı.

Petrol devi Suudi Aramco, Fransız otomobil üreticisi Renault ve Çinli Geely Automobile Holdings'in ortaklaşa kurmayı planladıkları yeni enerjili aktarım motoru şirketinde azınlık hissesi almayı kabul etti.

Reuters ocak ayında, Aramco'nun içten yanmalı motorlar (ICE) ve hibrit teknolojiler geliştirecek ve tedarik edecek daha önce duyurulan ancak henüz adı açıklanmayan bir Geely-Renault aktarma organı şirketinde %20'ye varan hisseyi almak için ileri düzey görüşmelere dahil olduğunu bildirmişti.

Geely ve Renault'nun yeni bağımsız kuruluşta eşit hisseye sahip olmalarının beklendiği belirtildi ancak her birinin ne kadar hisseye sahip olacağını ve Aramco'nun ne kadar yatırım yapacağını açıklanmadı.

Yeni ortak girişim, otomobil endüstrisinin çoğunun odak noktasının tamamen elektrikli araçlara sermaye yoğun geçiş olduğu bir zamanda daha verimli benzinli motorlar ve hibrit sistemler geliştirmeyi hedefliyor.

Suudi Aramco ülke dışındaki LNG hisselerine göz koydu

 

Renault'un Türkiye CEO'su belli oldu

 

Renault ve Geely, Aramco ile ortaklık istiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YUSUF KALEKAPISI02 Mart 2023 10:45

    Elin bir birlerine düşman markaları menfaatleri olduğu zaman işbirliği yapıyor bizim muhalefet ise hala idadından vazgeçmiyor inadım inat diyor.

  • DEPREMZEDE27 Mart 2023 08:25

    Elin adamı,  açılış yapıyoruz diyerek bir  yere göstermelik 3-5 metrekup beton döküp resim ve video çekip  sonra da kaldırmıyo ve Halkını salak yerine koymuyor olabilir mi?   Yada kendi milli yardım kuruluşu kendi halkı enkaz altıdayken, çadır ve gıda satmıyor olabilir mi?