E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSuudi Aramco ülke dışındaki LNG hisselerine göz koydu---

Suudi Aramco ülke dışındaki LNG hisselerine göz koydu

Suudi Aramco ülke dışındaki LNG hisselerine göz koydu
01 Mart 2023 - 15:35 borsagundem.com

Suudi Aramco, akaryakıta olan talebin artması sebebiyle ülkesi dışındaki LNG tesislerinden hisse almak istiyor.

Suudi Arabistan şirketi Aramco, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından akaryakıta olan küresel talep hızla artarken, ülke dışında bir sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) tesislerine yatırım yapmayı düşünüyor.

Bloomberg haberine göre, devlet enerji şirketi, LNG tesisi geliştiricileriyle bir hisse temin etmek ve bir off-take anlaşması yoluyla tedarikleri güvence altına almayı amaçlayan görüşmelerin erken aşamalarında bulunuyor.

Avrupa'ya Rusya'dan boru hattıyla gelen gazın yerini almasını düşündüğü ve Çin ile Hindistan gibi ülkelerin ithalatı hızla artırmasının beklenmesi nedeniyle LNG tüketiminin önümüzdeki yıllarda artması bekleniyor. Uluslararası Enerji Ajansı'na göre, küresel LNG ticaretinin değeri geçen yıl ikiye katlanarak 450 milyar doların üzerine çıktı.

Bloomberg'e konuşan bir kaynak, Aramco'nun ABD ve Asya'daki projelere baktığını söyledi. Başka bir kaynak, Aramco'nun tercihinin süper soğutulmuş gazı dünyanın en büyük pazarı olan Asya'ya kolayca gönderebilecek bir tesis olacağını söyledi.

Renault ve Geely, Aramco ile ortaklık istiyor

 

Aramco'dan 110 milyar dolarlık görüşme

 

Suudi Aramco halka arzdan gelir beklentisini açıkladı

 

Aramco: Küresel petrol talebi güçlü şekilde artacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)