E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivRenault ve Geely, Aramco ile ortaklık istiyor---

Renault ve Geely, Aramco ile ortaklık istiyor

Renault ve Geely, Aramco ile ortaklık istiyor
17 Ocak 2023 - 08:21 borsagundem.com

Renault ve Geely, Aramco'yu motor girişimine dahil etmek istiyor. Suudi petrol üreticisi, Geely-Renault aktarma organı teknolojisi şirketinden %20'ye varan hisse alabilir.

Renault ve Çinli Geely Automobile Holdings'in Suudi Arabistan devlet petrol üreticisi Aramco'yu yatırımcı ve ortak olarak benzinli motorlar ve hibrit teknolojiler geliştirmek ve tedarik etmek için bir anlaşmayı sonuçlandırmak için çalıştıklarını bildirildi.

Reuters'in kaynaklara dayanan haberine göre Suudi petrol üreticisi, otomobil üreticilerinin kurmaya çalıştığı, daha önce duyurulan ancak henüz adı açıklanmayan Geely-Renault aktarma organı teknolojisi şirketinde %20'ye varan hisseyi almak için ileri düzey görüşmelere dahil oldu.

Şirketler tarafından hazırlanan bir belgeye göre, bu yıl amaç, yıllık 5 milyondan fazla düşük emisyonlu ve hibrit motor ve şanzıman üretim kapasitesine sahip bir aktarma organı şirketi kurmak.

Renault ve Nissan ortaklığı bozulabilir

 

Aramco'dan 110 milyar dolarlık görüşme

 

Renault ile Geely hibritte anlaştı: Çin pazarına giriyor!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN17 Ocak 2023 11:13

    gelin bizim TOGG alım yapın hepinizin başına bele olacağız.eğer ALİ BABACAN  bu konuya da el atmaz ise.