E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaReddit ordusu yeniden saldırıya geçti---

Reddit ordusu yeniden saldırıya geçti

Reddit ordusu yeniden saldırıya geçti
03 Haziran 2021 - 14:00 borsagundem.com

Wall Street yatırımcılarını sarsan Reddit yatırımcıları geçtiğimiz gün bir kez daha hedge fonu şirketlerine güçlü bir darbe vurdu. Küçük yatırımcılar AMC hisselerinin yükselişiyle birlikte zaferini kutluyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında sosyal medya platformu Reddit üzerinden organize olan perakende yatırımcı orduları bir kez daha saldırıya geçti. Sinema zinciri AMC’nin hisseleri bu yıl Reddit yatırımcılarının etkisiyle %3.000 değer kazandı. Hisse sadece Çarşamba günü bir gün öncesindeki %23’lük yükselişle birlikte %126 arttı.

Bloomberg’in haberinde ABD borsalarına yatırım yapan iki isme dikkat çekiliyor. Bunlardan birisi New York’ta bir hedge fonu yöneticisi olan Jason Mudrich diğeri ise Dallas’ta teknisyen olarak çalışan bir küçük yatırımcı olan Drew Entler.

34 yaşındaki Entler sinema zincirinin hisselerini satın almaya ilk kez Ocak ayında başlamış. Küçük yatırımcının hisse satın almasında fırsatı kaçırma korkusu olarak bilinen FOMO etkisi tetikleyici olmuş. Ocak ayında GameStop hisselerinin kötü performansı sırasında AMC hisseleri de 17,5 dolardan yaklaşık 5 dolara kadar düşmüştü.

Ancak birkaç yıldır okuyarak ve ilgili videoları izleyerek borsalarda ticaret yaptığını belirten Entler hisse senedine olan inancını diri tutmanın sağlıklı bir karar olduğunu belirtiyor. Entler AMC hisselerinin yeniden yükselmesiyle birlikte her ay 1.000 ila 2.000 dolar civarında kazandığına dikkat çekiyor.

Borçlarını ödeyemeyen şirketler konusunda uzmanlaşan bir hedge fonu kurucusu olan Jason Mudrick de AMC hisselerinin ticaretinde bulunuyor. AMC pandemi sırasında sinemaların kapalı olmasıyla birlikte ciddi bir iflas riskiyle karşı karşıyaydı. Hedge fonu yöneticisinin şirketi Mudrick Capital Management AMC’deki tahvil varlıklarını özkaynağa çevirme anlaşması yaptığı Aralık ayında sinema şirketi nakit birikimlerini harcadığını ve yakın zamanda bu birikimlerin tükeneceğini açıklamıştı.

Ocak ayında hedge fonu neredeyse %10’luk bir kazanç elde etti. Ancak Mudrick’in hamleleri burada bitmedi. Hisse senedi yükselirken, AMC'nin şirketiyle 8,5 milyon hisse senedini tanesi 27,12 dolardan satması için bir opsiyon anlaşması gerçekleştirdi. Salı günü açıklanan hisse senedi anlaşması, AMC'nin yükselişe geçmesini sağladı. Ayrıca, anlaşmada hisselerin "serbestçe takas edilebilir" olacağına dair bir güvence de vardı. Bu firmanın söz konusu hisseleri istediği zaman veya istediği miktarda satabileceği anlamına geliyordu.

Mudrick bu anlaşmayı gerçekleştirdiğinde AMC hisselerinin gündelik ticaret akımıyla birlikte aşırı değerlendiğini düşünüyordu. Hedge fonu yöneticisi sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada hissenin değersiz olduğunu görüşünü küfürlü bir dille paylaştı.

Hisse senedinin bu noktadan sonra yüksek seviyelerden düşüşe geçmesi gerekiyordu. Ancak hisseler bunun yerine yükseldi ve borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre AMC, Çarşamba günü %86’lık yükselişle 59,83 dolara kadar ulaştı.

Ether konuyla ilgili açıklamasında Mudrick’in şirketi için, “Hisselerinin nasıl bir performans göstereceğine bakınca sıkı bir kahkaha attım. Hisseleri önemli ölçüde düştü” ifadelerini kullandı.

Gates ve Buffett'tan milyar dolarlık yatırım

 

Bitcoin’in gerçekten çevre düşmanı mı?

 

Fed, ekonomiyi kurtaran bir programı kapatmaya başlayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)