E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFed, ekonomiyi kurtaran bir programı kapatmaya başlayacak---

Fed, ekonomiyi kurtaran bir programı kapatmaya başlayacak

Fed, ekonomiyi kurtaran bir programı kapatmaya başlayacak
03 Haziran 2021 - 11:09 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası Çarşamba günü yaptığı açıklamada, pandemi sırasında ekonomiyi desteklemek için başlattığı on milyarlarca dolarlık kurumsal varlık satın alan bir programı sona erdirmeye başlayacağını duyurdu.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

(CNN Business) ABD Merkez Bankası Çarşamba günü yaptığı açıklamada, pandemi sırasında ekonomiyi desteklemek için başlattığı on milyarlarca dolarlık kurumsal varlık satın alan bir programı sona erdirmeye başlayacağını duyurdu.

Merkez Bankası yaptığı açıklamada, bu programın tesis edilmesinin durgunluğun derinliği sırasında işletmeler için çok önemli olduğunu söyledi. Ancak ekonomi hızla toparlanırken, özel sektör varlık alım programını azalatmaya başlamanın zamanının geldiğini belirtti.

Fed, programın "geçen yıl piyasa işleyişini geri kazanmada, büyük işverenler için kredi kullanılabilirliğini desteklemede ve Kovid-19 salgını yoluyla istihdamı desteklemede hayati önem taşıdığını kanıtladı" dedi.

Fed şu anda 5 milyar dolardan fazla şirket tahvili ve 8.5 milyar dolar değerinde borsada işlem gören fon da dahil olmak üzere 13,7 milyar dolar değerinde kurumsal varlığa sahip.

Bu gevşemek için çok büyük bir para, bu nedenle Fed, piyasaların düzgün işlemesini sağlamak ve sistemde meydana gelebilecek herhangi bir şoku azaltmak için bu varlıkları zaman içinde satacağını söyledi.

Fed, "Portföy satışları kademeli ve düzenli olacak ve piyasa işleyişi üzerindeki herhangi bir olumsuz etki potansiyelini en aza indirmeyi hedefleyecektir" dedi.

Şirket varlıkları, Fed'in ekonomik toparlanmayı canlı tutmak için satın almaya devam edeceğini söylediği 7 trilyon dolarlık devlet borcuna ek olarak bulunuyor. Nisan ayında düzenlediği basın toplantısında, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell, Hazine bonolarının alımlarını azaltmayı "düşünmeye başlamanın" bile zamanı olmadığını söyledi.

Ekonomiler düzelince, OPEC petrol üretimini artırıyor

 

Apple evden çalışmayı azaltmaya başlıyor

 

Dolar/TL’de kritik seviyeler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)