E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett’ın havayolu hisselerini satması büyük bir hata---

Buffett’ın havayolu hisselerini satması büyük bir hata

Buffett’ın havayolu hisselerini satması büyük bir hata
27 Mayıs 2020 - 13:49 borsagundem.com

Para yöneticileri kısıtlamaların kalmasıyla birlikte havayolu hisselerinde ralli beklerken, bütün havayolu hisselerini satan Warren Buffett’ın büyük bir hata yaptığını düşünüyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Efsanevi yatırımcı Warren Buffett’ın fikirlerinin modasının geçip geçmediği konusunda ABD kamuoyunda büyük bir tartışma dönüyor. Havayolu sektörünün içinde olanlar ise hata yaptığından kesin emin.

Kriz döneminde ünlü yatırımcı hisse almak yerine elindeki tüm havayolu hisselerini satmayı tercih etti. Buffett’ın şirketi olan Berkshire Hathaway, Delta'nın yüzde 11'i, American'ın yüzde 10'u Southwest'in yüzde 10'u ve son olarak United'ın yüzde 9'una ait hisseleri elinde tutarken bu hisseleri kriz döneminde elinden çıkardı.

Borsalarda oluşan pozitif havayla birlikte önümüzdeki aylarda mortgage ve havayolu sektöründeki toparlanma beklenirken GuideStone Capital Management’ın 12,5 milyar doları yöneten Başkanı David Spika gibi isimler, borsaların geçtiğimiz ayki rallisine katılmayan ve kriz sırasında aşırı düşen sektörlerin bir fırsat olarak görüyor. Kriz döneminde ağır satış yemiş hisseler tatil sonrası dönemde ise tekrardan yükseliş trendine girdi. Geçtiğimiz seansta United Airlines, Royal Caribbean Cruises ve MGM Resorts hisseleri %12’den fazla arttı.

Havayolu hisselerine yatırım yapan para yöneticileri ise hisselerin üç temel faktöre bağlı kalarak yükseliş trendini sürdüreceğini düşünüyor.

Birinci olarak politikacılar havayolu sektörünü ABD ekonomik güvenliğinin temel taşı olarak görüyor. Havayolu ve ona bağlı sektörlerde çok sayıda insanın çalışması teşvik paketlerinin kolayca çıkmasını sağlıyor. Politikacıların bu sektörü kendi kaderine bırakması imkânsız.

İkinci olarak korona virüs sebebiyle olan kısıtlamaların gevşetilmesiyle yolcu sayısında önümüzdeki günlerde artış bekleniyor.  Son olarak da havayolu hisseleri 9 Eylül saldırısı, 2003 SARS krizi ve 2008 küresel finans krizinden sonraki altı ay içerisinde %80-120 oranında yükseldi.

Buffett’ın havayolu hisselerinden para kaybetmek korkusuyla satarken, para yöneticileri onun büyük bir hata yaptığını düşünüyor.

Blackrock’a göre borsalarda dikkat edilmesi gerekenler

Ünlü borsacıdan yatırımcılara 5 öneri

Kısıtlamalar azaltıldı seyahat ve perakende hisseleri yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Net man 27 Mayıs 2020 22:48

    Buffett bile bunadı..besim dede bunamadı..o da yakında bunar..

  • yaşar27 Mayıs 2020 22:04

    karaman koyunu sonra çıkar oyunu

  • Yorum27 Mayıs 2020 20:15

    Orta vadede neler olacak görecez

  • Yorum27 Mayıs 2020 20:14

    Siz kendinize bakın adam o hisseleri satmakla geç kaldı ayrı konu ama geçte olsa satması doğru şimdi bu gün Avrupa’daki tüm havayolu şirketleri devlet desteğine ihtiyaç duyuyor çoğu personel çıkarıyor evet bu gün bizdeki hava yolu şirketleri tavan yaptı neye göre tavan yaptı hadi biri açıklasın Bi temel analiz yapsın hiç bir sebebi yok bu şirketlerin yani dünyadaki tüm havayolu şirketleri ikinci çeyreği faliyetsiz kapattı doğrumu doğru öyleyse hepsi zarar açıklayacak buda doğrumu doğru peki bundan sonra ufak ufak uçuşlar başlıyacak kim gidip bu fiyatlara uçağa binecek ve orta koltuklar Boş kalırsa bu maliyet kimden çıkacak hava yolu üstlenirse kar edemez yolcuya bindirilirse blet pahalılığından kimse binmez hadi bu denklemi çözün bu işin sonunda hava yolu firmalarını ne bekliyor

  • Vb27 Mayıs 2020 18:04

    Adamın 100 tane yüksek maaşlı analisti vardır, yoksa bu yaştan sonra bunun kafasına güvenilmez.... Sağlıklı çalışsa zaten 20 sene önce emekli olup kazandığı parayı yemeye başlardı

  • Adil döşer27 Mayıs 2020 20:39

    Sen öyle zannet

  • Ali kor27 Mayıs 2020 14:38

    O yalan söylüyor. Hepsini toplamıştır