E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Bernanke'ye odaklandı---

Piyasalar Bernanke'ye odaklandı

Piyasalar Bernanke'ye odaklandı
16 Temmuz 2013 - 15:25 borsagundem.com

Piyasalar Almanya'dan gelen yatırımcı güveni verilerini fiyatlarken yatırımcılar Bernanke'nin konuşmasını bekliyor

Avrupa hisseleri neredeyse 6 haftanın zirve seviyesinden Almanya'dan gelen beklentilerin altında yatırımcı güveniyle gerilerken, ABD endeks vadelileri Goldman Sachs verileri ve sanayi üretim verileri öncesi çok değişiklik göstermedi. Bakır değer kazandı, dolar ise yen karşısında zayıfladı.
Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saatiyle 11:55'te yüzde 0.3'lük kayıp yaşadı ve neredeyse son 6 haftanın zirve seviyesinden geriledi. Standard & Poor's 500 Endeksi vadelileri rekor kapanışın ardından yüzde 0.1 ilerledi. Bakır ise yüzde 0.6 değer kazandı. Hindistan rupisi yüzde 1 değer kazandı ve gelişen ülke para birimleri arasındaki kazançlara öncülük etti, dolar ise Fed Başkanı Bernanke'nin yarın yapacağı konuşma öncesinde değer kaybetti.
Almanya'da yatırımcı güven endeksi Temmuz ayında beklenmedik bir düşüş gösterdi. S&P 500'de 76 şirketin bu hafta sonuç açıklaması beklenirken bu şirketler arasında bugün kâr açıklayacak olan Jonhson & Johnson ve Goldman Sachs gibi firmalar da bulunuyor. Hindistan merkez bankası düşüşte olan rupiyi tekrar canlandırmak için iki faiz artışına birden gitti.
Cenevre'de bulunan Mirabaud Securities LLP Başkanı John Plassard, "Yatırımcılar biraz nefes alabilmek için bir işaret bekliyorlar. İnsanlar aslında bir bakıma Bernanke'nin yarın başlayacak olan 2 günlük konuşmasını da bekliyorlar ve bu da o aranan nefes alma molası olabilir" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • durmak yok dolar basmaya devam16 Temmuz 2013 18:03

    para onda güç onda dünya bir yana fed bir yana sevsek de sevmesk te matbaa mürekkep ve bolca dolar Amerikalıların çalışmasına gerek yok rezerv para olmanın tadını çıkarıyorlar ve adeta dünya devletleriyle dalga geçiyorlar.

  • ahmet16 Temmuz 2013 15:53

    bıktık artık şu adamı duymaktak