E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasa rotasyonu momentumla birleşiyor---

Piyasa rotasyonu momentumla birleşiyor

Piyasa rotasyonu momentumla birleşiyor
02 Nisan 2021 - 13:18 borsagundem.com

2021 değerinin altında işlem gören, pandemiden en yüksek hasarı alan sektörlerdeki hisselerin yılı olacak. Bu hisseler ise sıra dışı bir şekilde, momentum karakteristikleri göstermeye başladı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Değerinin altında işlem gören ve ‘değer hisseleri’ olarak adlandırılan hisselerin büyüme hisseleri karşısındaki 14 yıl süren düşük performansının ardından, yatırımcılar geride kalan isimleri tercih etmeye başladı. Bu durum ise oldukça mantıklı çünkü değer sektörleri ekonomik döngülerin başlangıcında çok daha iyi performans gösteriyor.

Truist Advisory Sevices’ın Baş Piyasa Stratejisti Keith Lerner ve Yatırım Analisti Dylan Kase, değer hisselerinde yukarı yönlü hareket alanının bulunduğunu düşünüyor. Analistler, “büyümenin değer karşısındaki yükselişi, 2020 yılının sonbahar aylarında zirve yaptı. ABD ekonomisinin son 35 yılın en iyi büyümesinin eşiğinde olması nedeniyle ilerleyen 12 ayda değer hisselerinde büyüme bekliyoruz” dedi.

Açıklamalarının devamında, “değer hisselerinin yakın zamanda gösterdiği yüksek performansın bir kısmını konsolide etmesi şaşırtıcı olmayacak, biz değer trendine bağlı kalarak piyasalardaki kısa vadeli gerilemeleri pozisyonumuzu artırmak için kullanacağız” ifadelerini kullandılar.

Marketwatch’un haberine göre, yatırımcılar değer sektörlerine doğru rotasyona devam ederken, piyasaların bu alanındaki hisseler de momentum karakteristiklerini göstermeye başlıyor. Bu kombinasyon ise Alliance Bernstein analistlerine göre, yatırımcılar için fayda sağlayacak, sıra dışı bir gelişme.

Analistler birçok yatırım modelinin “değer ile momentum arasında uyum olduğu alanlardaki hisselere odaklandığını” söyledi. Başka bir deyişle yatırımcılar fiyatı düşük ancak gelir momentumu ya da fiyat momentumu olan hisselere odaklanıyor. Yatırımcılar şimdi gelir ya da satış büyümesi açısından değer sunan hisselere yönelik bir rotasyona devam ediyor.

borsagundem.com'un derlemesine göre, ekonomi korona virüs pandemisinin ardından, aşılama çalışmalarının da hız kazanmasıyla toparlanma göstermeye başlarken, yatırımcılar bu gelişmelerden fayda görme ihtimali en yüksek olan değer hisselerine yöneliyor ve geçtiğimiz yıl evden çalışma trendiyle birlikte yükselen hisselerden giderek uzaklaşıyor.

Alliance Bernstein analistleri, “yeniden açılma ticareti ve gelişen makro görünüm bu rotasyonu tetikliyor. Rotasyon ise giderek artan nominal getiriler, sert yükselen getiri eğrisi ve artan enflasyon beklentileriyle doğrudan ilişkili” dedi.

Açıklamalarının devamında, “taktiksel olarak uzun vadeli değer yatırımlarına yöneliyoruz ve bu trendin devam etmesini bekliyoruz” ifadesini kullandı. Bu rotasyonda fayda gören ve hem değer hem de momentum özellikleri gösteren sektörler arasında otomobil, bankacılık, enerji ve hammadde bulunuyor.

Enerji, hammadde ve finans sektörleri ise geçtiğimiz altı ayda en yüksek bilanço tahminleri artışını gösterdi. Hisse fiyatı performansı ise bilanço beklentilerindeki artışla birlikte yükseliyor. Bernstein analistleri, bu değer rotasyonunun arka planının “tarihin tüm dönemlerinden oldukça farklı olduğunu” söyledi.

Analistler, “çok farklı bir politika ortamındayız ve muhtemelen enflasyon rejiminde çok daha büyük bir değişimin başlangıcındayız” ifadesini kullandı.

Yine de analistlere göre geçmişteki değer rotasyonlarıyla karşılaştırma yapmak faydalı olabilir. Şimdi gördüğümüz değer rotasyonu, 2008 finansal krizinin ardından yaşanan değer yükselişinden bu yana görülen en büyük rotasyon.

Türk ekonomisindeki büyüme performansı hesapları karıştırdı

 

Balon varlıklarda düzeltme yaklaşıyor

 

Piyasalarda olumlu hava nisan ayının geneline yayılabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)