E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPetrol şirketlerinde büyük kayıplar yaşanıyor---

Petrol şirketlerinde büyük kayıplar yaşanıyor

Petrol şirketlerinde büyük kayıplar yaşanıyor
01 Ağustos 2020 - 15:34 borsagundem.com

ABD merkezli petrol şirketleri korona virüs nedeniyle büyük kayıplara uğradı

ABD’nin en büyük enerji şirketlerinden ExxonMobil ve Chevron, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle zayıflayan ekonomik görünüm nedeniyle bu yılın ikinci çeyreğinde büyük kayıp yaşandığını açıkladı.

ExxonMobil Başkan Yardımcısı Neil Chapman, “Piyasa talebinin bu kadar hızlı ve bu dereceye kadar düştüğünü hiç görmedik” dedi.

Chapman, uçak yakıtı fiyatlarındaki iyileşmenin, uçuşların sınırlı olması nedeniyle benzin talebindeki iyileşmeden muhtemelen daha yavaş olacağını dile getirdi.

ExxonMobil, 1999'da Exxon ve Mobil petrol şirketlerinin birleşmesinden bu yana ikinci çeyrekte 1.1 milyar dolar zarar açıkladı.

Bu arada Chevron da, emtia fiyatlarının daha uzun bir süre düşük kalacağı beklentilerine göre varlıkların değerini düşürmesinin ardından aynı dönemde 8.3 milyar dolar zarar etti.

Chevron CEO’su Mike Wirth, petrol ürünlerine olan talepteki önemli düşüş nedeniyle zayıf ekonomik koşulların grubun üçüncü çeyrek sonuçlarını olumsuz etkileyebileceği konusunda uyardı.

Chevron Finans Direktörü Pierre Berber ise “Gelecekteki beklentileri tahmin edemeyiz” diyerek, şirketin daha uzun bir süre daha ‘petrol fiyatlarının düşük kalması’ şeklindeki senaryoya hazırlandığını açıkladı.

Exxon Mobil’in karı yüzde 50’den fazla kayıpla 32.6 milyar dolara düşerken, Chevron’un karı üçte iki oranında azalarak 13.5 milyar dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)