E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası yükselişle açıldı---

New York borsası yükselişle açıldı

New York borsası yükselişle açıldı
06 Mayıs 2020 - 16:31 borsagundem.com

Ekonomik verilerin kötü gelmeye devam etmesine rağmen New York borsası korona virüs kaynaklı kısıtlamaların kalkacağı beklentisiyle yeni güne alıcılı başladı.

Açılışın ardından Dow Jones endeksi yüzde 0.67, S&P 500 endeksi yüzde 0.69 ve Nasdaq endeksi yüzde 0.80 yükseldi

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ekonomide kapanma ve salgının yılın ikinci yarısına sarkması halinde ABD ekonomisinin derinleşen bir problemler seti ile karşı karşıya kalacağı uyarısında bulundu.

Bullard, eyaaletler ve şirketlerin yerel risklere göre biçimlendirilmiş yeniden açılma planlarını ortaya koymalarına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

"Eğer salgını kontrol altına alamazsak, yeni sorunlarımızın ortaya çıkacağını düşünüyorum" diye konuşan Bullard, işletmelerin batmaları ve kar amaçlı olmayan kuruluşların kapanmaya zorlanmaları ile karşı karşıya kalınabileceğine işaret etti.

ABD'de araştırma kuruluşu ADP'nin açıkladığı verilere göre, özel sektör istihdamı Nisan ayında 20.236 milyon azaldı.

ADP'den yapılan açıklamada, bir ila 49 kişiyi çalıştıran küçük işletmelerde istihdam kaybı söz konusu dönemde 6 milyonu buldu. 50 ila 499 kişiyi çalıştıran orta büyüklükteki işletmelerde bu kayıp 5.3 milyona ulaştı. 500 kişiden daha fazla istihdam içeren büyük işletmelerde ise kayıp 8.9 milyon kişi ile diğer gruplara göre daha fazla oldu.

ABD özel sektörde istihdam 20,24 milyon geriledi 

İngiltere'de gevşeme başlıyor

Naguib Sawiris: 1 dolara hava yolu şirketi alınabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)