E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası yükselişle açıldı---

New York borsası yükselişle açıldı

New York borsası yükselişle açıldı
23 Nisan 2020 - 16:33 borsagundem.com

ABD’de işsizlik başvurusu yapanların sayısında rekor kırılmasına rağmen New York borsası yeni güne yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,3 artış gösterirken, S&P 500 Endeksi % 0,4 ve Nasdaq endeksi & 0,3'lük artış gösterdi.

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, Kovid-19 salgınının iş gücü piyasasını etkilemesiyle son 5 haftada toplam 26 milyon 453 bine ulaştı.

Geçen hafta itibarıyla 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları da bir önceki haftaya göre 280 bin kişi artarak 5 milyon 786 bin 500'e yükseldi.

Bu arada, süregelen işsizlik başvuruları, 11 Nisan ile biten haftada bir önceki haftaya göre 4 milyon 64 bin kişi artarak 15 milyon 976 bin olarak kaydedildi.

Petrol fiyatları, Pazartesi günü sıfır seviyesinin altına inmesinden sonra başlattığı toparlanmasını sürdürdü, ancak hızla artmakta olan küresel arz bolluğundan dolayı yoğun baskı altında kalmaya devam ediyor.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, erken saatlerde kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandıktan sonra yüzde 12 yükselerek varil başına 15 doların üzerine tırmandı. Halihazırda aşağı yönlü faktörlerin baskısından bunalmış olan piyasa, ABD'de ham petrol stoklarının üç yılın zirvesine çıktığını ve petrol talebinin rekor düşük seviyede olduğunu gösteren Çarşamba günkü verileri fazla dikkate almadı. ABD Başkanı Donald Trump'ın donanmaya ABD gemilerini taciz etmesi durumunda İran savaş gemilerini vurma emri verdiğini açıklaması petrole bir miktar destek vermiş olabilir.

ABD'de 26 milyon kişi işsizlik maaşı başvurusu yaptı

Dipten hisse alma dönemi

Petrol krizi borsalar için risk oluşturmuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gurbetçi23 Nisan 2020 18:22

    abd liler aç kalmaz herkeslere usd veriyorlar basıyorlar. hangi ülkeye abd emeklisi gidip ev alır., yunan, turkıye, ispanya, fransa, denız ve lıman kenarı.. abdli emeklıler gul gibi yaşar... usd değerli. maaşlar değerli. kanada asgari ücret en düşük 2.125 usd. x7 = 14.875 TL - 1 emekli maaşı karı +koca emeklı =  31.750 tl nakıt yapar...Türkiye  kim alıyor bu parayı ? ABD emeklilerini bekliyoruz. ister resıdans tutsunlar, ister ev alsınlar, Türkiye cennet gibi beleş ülke. bodrum, muğla, ev+araba+villa 5 yılda alırlar. krallar gibi yaşarlar... türk işçi ve emeklisi  avrupada çok kıskanıyoruz :D Türkiye çok kıskanıyoruz, köprülerini, otobanlarını, yollarını, uçaklarını, çok kıskanılıyor  Türkiye burada. çok geliştiler :D ahahha

  • &&&& ^^^^ &&&&23 Nisan 2020 17:26

     (6) abd de issizlik % 10 ulaşmıs borsalar tam gaz yukarı .

  • Sdk23 Nisan 2020 17:25

    Bilançolarda düşüş başlar...

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ23 Nisan 2020 16:52

    issizlik rekor kırıyor borsaları rekor kırıyor.bir yerde bir birini tuş yapacak ama ne zaman.