E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPetrol krizi borsalar için risk oluşturmuyor---

Petrol krizi borsalar için risk oluşturmuyor

Petrol krizi borsalar için risk oluşturmuyor
23 Nisan 2020 - 12:46 borsagundem.com

JPMorgan’a göre petrolde yaşanan fiyat krizi borsalar için sistematik bir risk oluşturmuyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Petrol fiyatları bu hafta içerisinde tarihte hiç görülmemiş bir şekilde dalgalandı. JPMorgan Chase’e göre ise petrol fiyatlarındaki inanılmaz dalgalanmaların borsalara etkisi düşünüldüğü kadar korkunç değil.

Stratejist John Normand, WTI vadeli işlemlerinin kimsenin tahmin edemeyeceği bir şekilde -37 dolara kadar düşmesine rağmen diğer varlık sınıflarının resesyon dönemine göre durağan kaldığını söyledi.

Petroldeki düşüşün sistematik olarak endişe verici olmadığını söyleyen Normand’a göre borsa yatırımcılarının petrol fiyatlarını sürekli takip etmesine gerek yok.

Küresel merkez bankaları halihazırda devam eden varlık alım programlarını enerji sektörüne çevirmesiyle ve fiziksel üretimin yavaşlamasıyla Normand’a göre yatırımcılar rahat bir nefes alacak.

Petrol fiyatları, Pazartesi günü sıfır seviyesinin altına inmesinden sonra başlattığı toparlanmasını sürdürdü, ancak hızla artmakta olan küresel arz bolluğundan dolayı yoğun baskı altında kalmaya devam ediyor.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, erken saatlerde kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandıktan sonra yüzde 12 yükselerek varil başına 15 doların üzerine tırmandı. Halihazırda aşağı yönlü faktörlerin baskısından bunalmış olan piyasa, ABD'de ham petrol stoklarının üç yılın zirvesine çıktığını ve petrol talebinin rekor düşük seviyede olduğunu gösteren Çarşamba günkü verileri fazla dikkate almadı. ABD Başkanı Donald Trump'ın donanmaya ABD gemilerini taciz etmesi durumunda İran savaş gemilerini vurma emri verdiğini açıklaması petrole bir miktar destek vermiş olabilir.

Altının yükselişi sürüyor

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

ABD'nin ham petrol stokları hızlı yükseliş gösterdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dd23 Nisan 2020 21:58

    Petrol  temelli kurusa. Dünyada savaşta olmaz. Petrol bazı ülkelere felâket getiriyor. Yoksula faydası olmayan kara şeytan. 

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ23 Nisan 2020 17:18

    eğer bunlar bir şey yok dediler ise çok olumsuzluklar var demektir.mesaj alınmıştır.

  • İlginç23 Nisan 2020 17:18

    Yaw he he. Petrol demek herşeydir. Petrole talep yoksa eğer, ufukta resesyon göründü demektir. Daralmalar başlayacak. Bütün dünya devletleri oturup düşünecek. Herşeyin fiyatından adeta 1 sıfır atılacak. Yaşam tarzları değişecek. Otomobiller belki de tamamen elektrikli olacak. Havayolları kapanacak. Yerine okyanusları, dağları, sıfır sürtünmeli tüp geçitlerde geçirecek insanlar yolculuk için. Bütün bunlar ne için? Dünyayı yöneten aileler karar vermiş. Ozon deliniyor, küresel ısınma vesaire sırf o ailelerin çocuklarına daha iyi bir dünya bırakmak için. Dünyanın geri kalanı da bu değişime ayak uyduracak. İsteseler de istemeseler de. Trump'mış, Merkel'miş boş işler. Esas karar verenler kararı zaten vermişler. İnsanlık için hayırlısı olsun.

  • ZELİHA KARAKAŞLI23 Nisan 2020 16:06

    Bunların üç gün yaşar dedikleri bir gün başamazlar.2008 krizinde de her şey çok güzel demişti ne yaptı bir gecede 400 milyar $ israil e havale yaptı tüm hisse senetlerinden çıkarak kriz aniden patlamış idi.demek ki ellerindeki çakılı malları garibanlara çakacaklar.

  • Motie Sokie 23 Nisan 2020 15:09

    Joystick Morgan öyle diyorsa doğrudur..Nasıl bir zihniyet...Beyanlar pozisyonları ele verir...Demek ki mal almış..Birilerini bekliyor satacak....😆😆 YTD