E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası yatay seyirde açıldı---

New York borsası yatay seyirde açıldı

New York borsası yatay seyirde açıldı
22 Mayıs 2020 - 16:34 borsagundem.com

ABD-Çin ilişkilerinin tekrardan bozulmaya başlamasıyla borsaların keskin yükselişi durakladı

Açılışta Dow Jones endeksi , S&P 500 endeksi ve Nasdaq endeksi yatay seyretti.

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşlarında her ne kadar ön bir anlaşma yapılmış olsa da sulh sağlanmış değil. Ayrıca ABD, Çin’i korona virüs salgınında şeffaf ve sorumlu davranmamakla da suçlarken şimdi ise Hong Kong meselesi çıktı. Çin Halk Kongresi bugün yapılacak yıllık yol haritası toplantısında Hong Kong’a dair yeni bir yasal düzenleme yapılacağını açıkladı. Bu düzenlemenin nasıl olacağına dair detay paylaşılmadı, ancak ABD Başkanı Donald Trump, Çin’in Hong Kong üzerinde gücünü artıracak herhangi bir yasaya karşı olduklarını ve ağır bir karşılık vereceklerini açıkça söyledi. Bu ifadeler piyasalardaki iyimserliği bozdu ve yeniden ABD-Çin gerginliği nedeniyle bugün satışlar yaşanıyor. Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerine kadar Trump’tan Çin’e dair daha sert sözler ve hatta yaptırımlar gelmesi çok olası görülüyor.

ABD-Çin gerginliğine ek olarak Fed Başkanı Jeremy Powell’ın dünkü açıklamaları da risk iştahını azalttı. Powell, belirsizliklerin çok yüksek ve toparlanmanın da zaman alacağını yeniden vurguladı. Bu gelişmeler hafta içinde düşen ABD Dolar Endeksi ’nin yeniden yükselmesini sağlarken dolar da para birimleri karşısında değer kazandı. Altın da aynı gelişmelerle bugün yükseliş yaşıyor.

Yatırımcıları ikinci dalga korkusu sardı

Borsalarda volatilite ile riskler de artıyor

Citi'den Avrupa tahvili öngörüsü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)