E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcıları ikinci dalga korkusu sardı---

Yatırımcıları ikinci dalga korkusu sardı

Yatırımcıları ikinci dalga korkusu sardı
22 Mayıs 2020 - 15:42 borsagundem.com

Procensus tarafından yürütülen ankete göre yatırımcıların büyük çoğunluğu korona virüsün potansiyel ikinci dalgasından endişe ederken, 2022’ye kadar virüs aşısını beklemiyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük yatırımcılarından birçoğu korona virüs salgınının potansiyel bir ikinci dalgasının borsaların toparlanma sürecini baltalamasından endişe ediyor. Borsalardaki toparlanmanın devam etmesi için korona virüs kaynaklı kısıtlamaların kalması gerekiyor.

Toplam malvarlıkları 17 trilyon doları bulan küresel yatırımcılar arasında yapılan ankette, uzun süreli yatırımcıların ve riskli fon yöneticilerinin %70 oranında başka bir salgın hakkında “biraz” veya “oldukça” endişeli olduklarını ortaya çıkardı.

Anket şirketi Procensus tarafından online olarak yürütülen çalışmaya göre yatırımcılar %34 oranında kısıtlamaların tekrardan geri gelebileceğini düşünüyor. Bu kısım aynı zamanda ikinci dalga riskine en çok endişe edenler.

Yatırımcıların %30'undan fazlası en erken 2022 yılına kadar bir aşının küresel ölçekte hazır olmasını beklemiyorken, iyimser tarafta olan %22'si ise 2021'in ikinci çeyreğine kadar bir aşı bulunmasını beklemiyor.

S&P 500 endeksi 23 Mart’taki dip seviyelerinden %30 oranında toparlansa da ankete katılan piyasa katılımcıları önümüzdeki haftalarda borsalarda engebeli bir seyir bekliyor.

Trump: İkinci dalga olursa ekonomiyi durdurmayacağız

ABD Başkanı Donald Trump, ikinci bir yeni tip korona virüs dalgası olması durumunda ülke ekonomisini durdurmayacaklarını açıkladı.

"İkinci bir Kovid-19 salgını olmasından endişeli misiniz?" şeklindeki bir soruyu Donald Trump, "İnsanlar bunun uzak bir olasılık olduğunu söylüyor. Ancak ikinci dalga ortaya çıkarsa ortalığı yatıştıracağız. Ülkemizin ekonomik faaliyetini durdurmayacağız" diye yanıtladı. Ülkesinin salgın sürecinden çok şey öğrendiğini kaydeden Trump, gelecek dalgalara da son derece hazırlıklı olduklarını savundu.

Erdoğan: En küçük ihmal salgını yeniden hortlatır

Borsalarda volatilite ile riskler de artıyor

Kovid-19 ABD başkanlık seçimlerini nasıl etkileyecek?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Net man 22 Mayıs 2020 22:05

    Sakin olun..

  • Mehmet22 Mayıs 2020 16:11

    Boş yere üzülmeyin .. İkinci ve üçüncü dalga yok. Sebep : mutasyon. . Insan vücudu covid 19 un genlerini değiştirir. . Çiğ çiğ yer. Bu böyle olmasaydı yüzbinlerce yıllık insanlık tarihinde hijyen bile yok iken milyonlarca virüs istilası insan neslini çoktan tuketirdi

  • Shortçu22 Mayıs 2020 15:59

    Açığa satış olsa satsak kazanırdık. Garanti bankası hep düşüyor fırsatı sadece viopta shortlayıp değerlendiriyoruz.