E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası karışık seyirle kapandı---

New York borsası karışık seyirle kapandı

New York borsası karışık seyirle kapandı
27 Ocak 2024 - 00:39 borsagundem.com

ABD Merkez Bankasının (Fed) enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi Mart 2021'den bu yana en düşük artışını kaydederken pay piyasalarında karışık bir seyir izlendi

New York borsası haftanın son işlem gününü karışık seyirle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,16 artışla 38.109,43 puana yükselirken tüm zamanların en yüksek kapanış değerini elde etti.

S&P 500 endeksi yüzde 0,07 gerileyerek 4.890,97 puana, Nasdaq endeksi de yüzde 0,36 kayıpla 15.455,36 puana indi.

ABD Merkez Bankasının (Fed) enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi Mart 2021'den bu yana en düşük artışını kaydederken pay piyasalarında karışık bir seyir izlendi.

Ülkede kişisel tüketim harcamaları geçen yıl aralıkta yüzde 0,7 ile beklentilerin üzerinde arttı. Gıda ve enerji kalemlerinin hesaplama dışı tutulduğu çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi de aynı dönemde aylık bazda yüzde 0,2 ve yıllık bazda yüzde 2,9 yükseldi.

ANALİSTLER, FAİZ İNDİRİMİNE İŞARET ETTİ

Analistler, çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksindeki yavaşlamanın Fed'in bu yıl faiz oranlarını indirmeye başlamasına olanak tanıyabileceğini belirtti.

ABD'de bekleyen konut satışları endeksi de geçen yıl aralıkta yüzde 8,3 ile Haziran 2020'den bu yana en yüksek aylık artışı kaydetti.

Kurumsal tarafta, bu hafta yayımladığı bilançosunda şirketin araç hacmindeki büyümenin 2024'te geçen yıla kıyasla daha düşük olabileceği konusunda uyaran Tesla'nın hisseleri bugün hafif yükseldi. Ancak şirketin hisselerindeki değer kaybı, geçen yıl sonundan bu yana yüzde 26'yı aştı.

INTEL HİSSELERİ DÜŞTÜ

Dün piyasalar kapandıktan sonra yayımladığı bilançosunda beklentilerin üzerinde son çeyrek sonuçları açıklamasına rağmen bu yıla dair zayıf görünüm bildiren Intel'in hisseleri yaklaşık yüzde 12 düştü.

Visa'nın hisselerindeki düşüş yüzde 2'ye yaklaşırken, bu sabah bilançosunu duyuran American Express'in hisseleri ise yüzde 7'den fazla arttı ve tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Spirit Airlines'ın hisseleri ise JetBlue Airways'ın şirket ile birleşme çabalarını sonlandırmak zorunda kalabileceği konusunda uyarması sonrasında yüzde 13'ün üzerinde değer kaybetti.

S&P'ye göre ABD'de resesyon riski hafifledi

 

BIST 100 endeksi haftalık bazda yüzde 4,37 değer kazandı

 

Altının kilogram fiyatı ne kadar oldu?

 

BURVA hisseleri emir paket tedbiri ile işlem görecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)