E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası düşüşle kapandı---

New York borsası düşüşle kapandı

New York borsası düşüşle kapandı
09 Mart 2024 - 00:30 borsagundem.com

ABD'de tarım dışı istihdam, şubatta beklentileri aşarken, pay piyasalarında haftanın son işlem gününde negatif seyir izlendi

New York borsası, haftanın son işlem gününü düşüşle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,18 azalarak 38.722,69 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,65 azalışla 5.123,69 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,16 kayıpla 16.085,11 puana indi.

ABD'de tarım dışı istihdam, şubatta beklentileri aşarken, pay piyasalarında haftanın son işlem gününde negatif seyir izlendi.

Ülkede tarım dışı istihdam şubatta 275 bin kişi arttı. Yüzde 3,7'den yüzde 3,9'a yükselen işsizlik oranı da iki yılın en yüksek seviyesine çıktı.

ORTALAMA SAATLİK KAZANÇTA EN DÜŞÜK ARTIŞ

ABD Merkez Bankasının (Fed) dikkatle izlediği ortalama saatlik kazanç da yüzde 0,1 ile Şubat 2022'den bu yana en düşük artışı kaydetti.

Analistler, beklentilerin üzerinde gelen istihdam artışına rağmen işsizlik oranının yükselmesi ve ücret artışlarındaki yavaşlamanın Fed'in yılın ilk yarısında faiz indirimlerine başlayabileceği ihtimalini masada tuttuğunu söyledi.

İş gücü piyasasına dair soğuma işaretleri gösteren verilerin Fed'in faiz indirimlerinin yaklaştığı beklentilerini güçlendirmesiyle ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvili faizi yüzde 4,04'e kadar gerilerken, daha sonra yaklaşık yüzde 4,08 seviyesinde dengelendi.

ABD'li çip şirketi Nvidia'nın öncülüğündeki yarı iletken hisselerindeki kazançların bugün tersine dönmesi dikkati çekti. Broadcom'un hisseleri yüzde 7, Nvidia hisseleri yüzde 5,5, ASML ile Intel'in hisseleri yüzde 5, Qualcomm'un hisseleri yüzde 3 ve Advanced Micro Devices'ın hisseleri yüzde 2 değer kaybetti.

Bugün hisseleri yüzde 1 yükselen Apple ise 7 günlük kayıp serisini sonlandırdı.

Avrupa borsaları haftanın son gününde karışık seyirle kapandı

 

BIST 100 endeksi haftalık bazda yüzde 0,64 değer kazandı

 

Bitcoin 70 bin doların üzerini gördü

 

BİST'ten haftanın son gününde 4 hisseye tedbir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz09 Mart 2024 19:36

    Ben şahsen chp liyim fakat yiğiti öldür hakkını ver demişler bizim chp hdp nin eş ortaklığından başka bir proje ve vizyonu olmadığından 20 senedir ne yaptık ise iktidara gelemiyoruz.Belediyeler bile nasıl yapılacağını kandil sistemine göre dizayn edilmektedir.Fakat ülke sahipsiz değil ALLAH tan.Bizim borsaya hiç bir şey olmaz çünkü başımızda bir dünya lideri RTE ve BAHÇELİ var.Benim endişem yoktur seçimlere kadar endeks 12 000-16 150 yapacaklar ondan sonra kar satışları gelecektir.Fakat yılsonuda yabancıların gelmesi ile endeks 30 000 olacağını düşünmekteyim.