E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarMusk Twitter'ın logosunu değiştirdi! Dogecoin uçuşa geçti---

Musk Twitter'ın logosunu değiştirdi! Dogecoin uçuşa geçti

Musk Twitter'ın logosunu değiştirdi! Dogecoin uçuşa geçti
04 Nisan 2023 - 09:03 borsagundem.com

Elon Musk Twitter'ın web arayüzünde klasik 'kuş' logosunu Dogecoin logosuyla değiştirdi. Dogecoin fiyatı bir günde yüzde 25 yükseldi. Bu kripto paradaki günlük işlem hacmi 525 milyar dolardan 4.1 milyar dolara çıktı.

SpaceX, Tesla ve Twitter CEO'su Elon Musk aldığı ilginç kararlarla gündemde kalmaya devam ediyor. Son olarak Musk, Twitter'ın klasik logosunu Dogecoin'in de logosu olan Shiba Inu cinsi köpeğin görseliyle değiştirdi.

Platformun web arayüzünde aşağıdaki görselde görüldüğü gibi sol üst köşede mavi kuş yerine Dogecoin logosu yer aldı. Mobil uygulamada ise henüz bir değişikliğe gidilmedi.

Habertürk'ten Selim Karahan'ın haberine göre, yapılan bu değişikliğin ardından Musk 'söz verdiğim gibi' mesajıyla Twitter'ı satın almadan önce bir kullanıcıyla arasında geçen bir diyaloğun ekran görüntüsünü paylaştı. Burada Elon Musk'ın 'Yeni bir platform gerekli mi' sorusuna söz konucu kullanıcının 'Twitter'ı satın al ve kuş logosunu doge'a çevir' şeklinde cevap verildiği görüldü.

İŞLEM HACMİ 4.1 MİLYAR DOLARA ÇIKTI

Musk'ın bu hamlesinin kripto para piyasalarında önemli bir yansıması oldu. Söz konusu değişiklikten önce Dogecoin 0.077 dolardan işlem görüyordu. Bu sabah itibarıyla ise 0.096 dolara çıktı. Yani Dogecoin'de günlük yaklaşık yüzde 25'lik bir yükseliş yaşandı. Son 24 saatte Bitcoin yüzde 0.5, Ethereum ise yüzde 1.5 değer kazandı. Yani Dogecoin'de piyasanın çok üzerinde bir hareket yaşandı.

Dogecoin'in günlük işlem hacmi de 525 milyon dolardan yaklaşık 4.1 milyar dolara çıktı.

DALGA GEÇMEK AMACIYLA YARATILDI

Elon Musk'ın Dogecoin'e olan ilgisi özellikle son 3 yıldır çok iyi biliniyor.

Dogecoin 2013 yılında aslında kripto paralarla dalga geçmek amacıyla yaratıldı. Yaratıcıları insanların düşünmeden her kripto paraya yatırım yaptığını göstermek istiyordu. Bu absürtlüğü vurgulamak amacıyla da logosunda bir internet meme’i olan ve Doge olarak anılan bir Shiba Inu cinsi köpek kullanıldı. Musk tam olarak bu ironi sebebiyle Dogecoin'i desteklediğini defalarca açıkladı. Yani teknolojisine veya sunduğu yeniliklere herhangi bir hayranlık duymuyor.

Dünyanın en zengin ikinci insanı özellikle 2021 yılında sık sık Dogecoin'le ilgili paylaşımlar yaparak günlük yüzde 60'ı bulan yükselişlere yol açmıştı.

YÜZDE 87'LİK KAYIP YAŞAMIŞTI

Elon Musk'a değeri olmadığını bilmesine rağmen, Dogecoin'i desteklemek için bir saadet zinciri oluşturduğu iddiasıyla geçen yıl mayıs ayında 258 milyar dolarlık dava açıldı. Dogecoin Musk'ın sık sık attığı tweetlerle 8 Mayıs 2021'de 0.73 dolarla tarihi zirvesini görmüştü. Zirveden bu parayı satın alanlar bugün itibarıyla son yükselişe rağmen yüzde 87'lik kayıp yaşadı.

Elon Musk Twitter'ın logosunu değiştirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçan Grup04 Nisan 2023 15:22

    şöhreti taşıyamadı

  • Mucise Reis : )04 Nisan 2023 09:51

    Alternatif gelir kazanma kapısını açacak. Takipçisi olanlar, bazı ekstra gelir elde etme olanağına kavuşacak. yani x gazetede para karşılığı yazan ama okunmayan yazar yerine... heryerdne kovulmuş, atılmış iş bulamayan ama kitlelerin kendisini izlemekten tatl aldığı değerli bulduğu kişiler bu bğaımsız alanlarda yazarak, izleyenleri takipçileri taradından ilgi gördükçe esktra maaş gelir kazanç sağlayacak. Yani bağımsız bir medyanın temelleri atılıyor. yani 150 tv kanalına çıkıp mesaj verip, başkalarını hiç bir platforma çıkartmayayaım sesini kısayımdevdi dünayda bitiyor. Gelir kazançda başlıyor.

  • Mucise Reis : )04 Nisan 2023 09:24

    Starlink e bağlı telefon çalışmalarıda var. telefonda iphone rajip olucam, akıllı özelliği asistan ve uydu bağlantısı ile devrim yapıcam diyor. modeme gerek kalmadan otomatık uydu hatta bağlanıp, bütün işlevleri yapacak diyor. buda önemli projesi. akıllı robot çalışması var zatn tesla elektırklı oto devame diyor. Yani biz togg yapıyoruz diyoruz ama Adam tesla yapıyor. Teslada yapay zeka var..tesla internet bağlantı var, elektrıklı piller var, depolama sistemleri var, elektrıklı otomobil üretiyor ve alternatif alanalrda arge li öncü işlere el atacaz. Bizde yerli milli otomobil diyoruz, anca montaj... Yani yerli milli otomobil olunca, akıllı yapay zekadan robotlara geçiş... pillerden arge depolama pillerde öncü... vb işleri yapmalıyız. yoksa kayboluruz piyasada. adam bunu yapıyor. guney kore otomobilden, klima, oradan soğutma ve ısıtma sistemlerine, buzdolapları, vb yapıyor ama biz anca montaj. nerede yelri milli ???

  • Mucise Reis : )04 Nisan 2023 12:46

    Süslü devletten ne bekleniyor ? biliyormusun ?... Şuan mesela bir kişi kağıt üreticem desin. DEvlet işin içinde yoksa batar. Batacağı içinde kimse girişimci olmaz. Devlet garanti vermeli. bazı durumalrda özel izinler, teşvikler, yol açmalar, ortamı harika biçimde kurmalı. yoksa bir x kişi bir girdimi , kredisi, hammaddesi, ithalt edilen makına yasaklı, oradan izin buradan imza, diğer yerden destek kredisi, öbüründen exımbank kredisi, berikinden çed raporu, ithal gelen kağıtta esktra pıaysa dengeleme eşitleme işleri , malum işi bozulan ithalatçıların siyasi güçleri ile sana saldırıp işerlini baltalayıp batırması. vb. vb. Ya biraz iş insanlarının bitografilerini okuyun : ) devlet para ver, devlet arsa ver, devlet bana izin ver deil. gel sen üret değil. ilgili ortamın oluşması gerekli. bu koşul varmı YOK onun için ihracat artmıyor... ihaleler olmadan sonuçlanan ülkede, devlet destek değil engel ollasın yeter :D batarsın ilk yatırımda, TC sorunu bu zaten

  • süslü sülü04 Nisan 2023 10:52

    adam devletten birşey almıyor, beklemiyor da zaten. Paypal şirketini sıfırdan kurup sattı, aldığı para ile teknoloji alanında yatırım yapıyor. devletten beklersen çok beklersin.

  • baran04 Nisan 2023 10:31

    Onun bunun finosu malum işte.