E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley’ye 6,8 milyon dolarlık WhatsApp cezası---

Morgan Stanley’ye 6,8 milyon dolarlık WhatsApp cezası

Morgan Stanley’ye 6,8 milyon dolarlık WhatsApp cezası
25 Ağustos 2023 - 14:50 borsagundem.com

Birleşik Krallık otoriteleri, Morgan Stanley’ye, enerji trader’larının özel WhatsApp mesajları nedeniyle 6,8 milyon dolar ceza kesti.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Birleşik Krallık’ta düzenleyeciler, özel WhatsApp mesajlarını kullanan enerji tüccarları nedeniyle Morgan Stanley'e ceza verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Birleşik Krallık regülatörü Ofgem, yaptığı açıklamada, enerji tüccarlarının enerji piyasasını tartışmak için özel mülkiyete ait telefonlarda WhatsApp'ı kullandıklarının tespit edilmesinin ardından, enerji ticaretinde elektronik ticaret iletişimlerini kaydetme ve saklama konusundaki başarısızlık nedeniyle Morgan Stanley & Co. International PLC'ye para cezası verdiğini aktardı. Elektronik ticari iletişimlerin kaydedilmesi ve saklanması gerekliliğine uyulmaması, Ocak 2018 ile Mart 2020 arasındaki dönem için geçerliydi.

İlk ceza

Oilprice’tan Charles Kennedy’nin haberine göre, Ofgem, WhatsApp'ın özel mülkiyete ait telefonlarda kullanımı nedeniyle Morgan Stanley'e 6,8 milyon dolar tutarında para cezası keserek, toptan enerji ürünleri ticaretiyle ilgili elektronik iletişimlerin kaydedilmesi ve saklanmasına yönelik yasal gereklilikler kapsamında Birleşik Krallık'ta verilen ilk ceza oldu.

Birleşik Krallık düzenleyicisi yaptığı açıklamada, kuralların tüketicileri korumak ve Ofgem'e piyasa manipülasyonu ve içeriden bilgi ticaretine karşı soruşturma ve yaptırım yetkisi vererek piyasa şeffaflığını ve bütünlüğünü sağlamak için tasarlandığını söyledi. İhlal, Morgan Stanley'in, Ofgem'in bu düzenlemeler kapsamında sahip olduğu bilgi toplama yetkilerini kullanarak yapılan bilgi taleplerine verdiği yanıtların ardından ortaya çıktı.

Morgan Stanley, ihlalleri kabul etti

Ofgem, Morgan Stanley'nin Ocak 2018 ile Mart 2020 arasındaki ihlalleri kabul ettiğini ve ‘ihlallerin tekrarlanmamasını sağlamak için personel eğitiminin arttırılması ve iç sistemlerin ve kontrollerin güçlendirilmesi de dahil olmak üzere adımlar attığını’ söyledi.

Banka, Ofgem'in soruşturmasında tam iş birliği yaptı ve davayı çözmeyi kabul etti. Cezaya, uzlaşma için yüzde 30 ceza indirimi de dahil edildi.

Ofgem düzenleyici direktörü Cathryn Scott, “Bu ceza, piyasa katılımcılarına tüm kurallara uymaları, aksi takdirde yaptırımla karşı karşıya kalacakları yönünde güçlü bir mesaj gönderiyor” dedi ve ekledi: “Morgan Stanley’nin kaydedilemeyen veya muhafaza edilemeyen elektronik iletişimleri engellemede başarısız olması kabul edilemez. Bu, toptan enerji piyasalarının bütünlüğü ve şeffaflığından önemli ölçüde taviz verilmesi riski taşıyor.”

Eski JPMorgan işlemcilerine hapis cezası

 

Banka hisselerinde 'manipülasyon' incelemesi

 

Morgan Stanley'nin tahvil manipülasyonuna ağır para cezası

 

JP Morgan'a şok! Yöneticisine manipülasyon soruşturması

 

ABD'den JP Morgan yöneticilerine manipülasyon suçlaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)