E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley: Piyasalardaki yeni normale alışın---

Morgan Stanley: Piyasalardaki yeni normale alışın

Morgan Stanley: Piyasalardaki yeni normale alışın
06 Ekim 2020 - 10:29 borsagundem.com

ABD’nin dört büyük bankasından Morgan Stanley’nin Çapraz Varlıklar Baş Stratejisti piyasalardaki belirsiz sürecin yeni ekonomik döngünün başlangıcı olduğunu belirtti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’deki başkanlık seçimleri, küresel pandemi, Brexit ve çözülemeyen ABD-Çin gerginliği birçok kişinin 2020’yi çarpık bir yıl olarak değerlendirmesine neden olabilir. Fakat Marketwatch’un haberine göre, Morgan Stanley’nin Çapraz Varlıklar Baş Stratejisti Andrew Sheets piyasaların, yükseliş süreci de dahil olmak üzere, yeni ekonomik döngünün başlangıcındaki gibi hareket ettiğini gösteriyor.

Bu nedenle Sheets’e göre yatırımcıların tarihsel oyun planlarını yok saymamaları gerekiyor. Zira büyüme ve enflasyon beklentilerinin dibe vurmasıyla gelişen erken dönem yatırım stratejilerinin izlenmeye devam etmesinde fayda var.

Baş stratejist, “Merkezi eğilimimizi sürdürüyoruz. Bu döngü tahmin edilenden daha normal ve aksi kanıtlanana kadar bu şekilde davranılmalı” ifadelerinde bulunuyor.

Sheets gelişmekte olan piyasa hisselerinin güçlü performansı, daha zayıf ABD Doları, artan enflasyon beklentileri ve uzun vadeli ve kısa vadeli fon getirilerindeki ayrımın genişlemesi gibi bütün değişkenlerin daha önceki piyasa iyileşmeleri başlangıcında görüldüğünü belirtiyor.

Baş stratejist Wall Street’teki teknoloji hisselerinde bu yıl yakalanan güçlü kazanımlar gibi bazı sapmalar olduğunu kabul ediyor. Fakat çoğunlukla piyasa varlıkları yatırımcıların artan iyimserliği sonucu fiyatlandırılmadı.

Yatırım hedefleri ne olmalı?

Sheets Morgan Stanley'in 30 yıllık ABD Hazinesi bonolarına yönelik tahminlerde bulunduğunu ve bonolardaki olgunluğun, büyüme umutlarındaki artış karşısında zaafiyet göstereceğini düşündüğünü belirtiyor. Nitekim, uzun vadeli bonolar hafta başında bir darbe alarak, 8 baz puan civarında yükseldi ve %1,566 verim oranına ulaştı. Tahvil ve bono fiyatları getirilerin tersi yönünde hareket eder.

Hisse senetleri ne kadar da önemli olduğunu ifade eden Sheets, yatırımcıların küçük sermayeli ve banka hisselerini tercih ettiğini ileri sürdü.

ABD borsalarında pazartesi günü S&P 500 ve Dow Jones endeksleri %1’in üzerinde kazanımlarla seansın sonuna ulaştı.

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

 

Lagarde ve Powell’ın açıklamaları ön planda

 

Piyasalarda olumlu resim oluşuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)