E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda olumlu resim oluşuyor---

Piyasalarda olumlu resim oluşuyor

Piyasalarda olumlu resim oluşuyor
06 Ekim 2020 - 08:55 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Başkan Trump’ın sağlık durumuna dair haber akışındaki düzelme ve devam eden mali teşvik paketi görüşmelerinden olumlu sonuca ulaşılabileceği beklentilerindeki artışın hafta başlangıcında piyasa işlemcileri açısından ciddi ölçekte olumlu resmin oluşmasına imkan tanıdığını söylemek mümkün. Çeyrek sonu işlemleri öncesinde alınan uzun yönlü pozisyonlar ile dikkat çeken ABD doları fiyatlamalarında değer kaybı eğilimi dikkat çekerken, EUR ve GBP çaprazları için de benzer durum söz konusu oldu. Başkanlık adaylarından Biden’ın son açıklanan ankette farkı +14 puan şeklinde lehine genişletmesi tahvil piyasasına satış, petrol kontratlarına ise alım ilgisinin artmasına zemin hazırladı.

Türk lirası Amerikan doları karşısında %0.17 değer kazancı ile tamamlarken, BİST 100 endeksi kapanışı %1.37 yükselişle 1160 puan seviyesinden gerçekleşti. 5y vadeli ülke risk primi günü %3 düşüşle 506bp düzeyinden kapatırken, 10y vadeli tahvilde faizin son seviyesi %13.07 oldu.

EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışlarının tamamı değer kazançlarına işaret etti. Genel risk iştahının global piyasalarda yüksek seyrettiği günde Avrupa kıtası da benzer eğilim içerisinde olurken Euro Stoxx 50 %0.92, FTSE 100 %0.69, DA %1.10 ve Rusya (RTS, USD) varlıkları
%0.85 düzeyinde performans sergiledi.

Amerika kıtası işlemlerinde iyimserliğin boyutunda pozitif anlamda genişleme ve majör ABD endekslerinin önderliği takip edildi. Nasdaq endeksinde gün sonu kapanışı %2.32 olurken, Dow Jones endeksinde %1.68 yükselişle birlikte 2020 performansı -%1.37 seviyesine daraldı. Kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıkları da primlenmeye katılım sağlarken Bovespa %2.21, Merval ise %1.42 kapanış gerçekleştirdi.

Asya’da 6 Ekim işlemleri iyimserliğin korunmaya devam ettiğini gösteriyor. TSİ 08.24/ NKY 225 %0.49, Hang Seng %0.70 ve KOSPI %0.09 ile fiyatlanmakta. USDCNH paritesi 6.7275 ile yuanda değer kaybına işaret etmekte.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)