E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley: FED kontrolü kaybetti---

Morgan Stanley: FED kontrolü kaybetti

Morgan Stanley: FED kontrolü kaybetti
05 Ekim 2022 - 16:51 borsagundem.com

FED’in piyasaları sarsan agresif faiz artışlarının sonu geliyor olabilir. Ancak Morgan Stanley’den Mike Wilson asıl krizin bilanço resesyonu kaynaklı olacağı konusunda uyardı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Morgan Stanley'den Mike Wilson, hafta başında paylaştığı piyasa notunda, ABD Doları küresel likiditesinin şu anda "kötü şeylerin gerçekleştiği tehlike bölgede" olduğunu söyledi. Wilson ABD Merkez Bankası’nın (FED) şahin para politikasından uzaklaşması giderek daha muhtemel olarak görüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre tıpkı İngiltere Merkez Bankası'nın geçen hafta yükselen yaldızlı tahvil getirilerini frenlemek için uzun vadeli tahviller satın alarak piyasalara müdahale etmek zorunda kalması gibi FED de yakın zamanda bu tip bir piyasa müdahalesi yapmak zorunda kalabilir. Morgan Stanley Baş Yatırım Sorumlusu Mike Wilson söz konusu hamlenin faiz artışlarına mola verilmesi veya parasal genişleme anlamına gelebileceğini belirtiyor.

Wilson açıklamasında, “Sorulması gereken ilk soru ABD Doları’nın ne zaman ABD için bir problem olacağı. Bunu kimse bilmiyor. Ancak bu tür bir fiyat hareketi sonunda FED’in geri adım atmasına neden olacak” dedi.

Ancak Wilson yatırımcıların yine de FED’in potansiyel bir politika değişikliğinde hisse senetlerine çok fazla odaklanmaması gerektiği konusunda uyardı. Zira Wilson’a göre bilanço resesyonu yaklaşıyor ve bilançolardaki büyük bir düşüşten kaynaklanan negatif algı FED’in potansiyel bir politika değişikliğinden kaynaklanacak pozitif baskılardan daha ağır hissedilecek.

Wilson, “Bu faktörlerin neden olduğu belirsizliğin hem bilanço rehberliklerinde hem de bilanço rehberliklerinde düşüşe yol açacağından şüpheleniyoruz. Her ikisi de ileriye dönük bilanço tahminleri için ters rüzgar niteliğinde” ifadelerine yer verdi. Morgan Stanley üst düzey yöneticisine göre bilanço beklentileri beklenenden daha düşük de olabilir. Zira şu ana kadar ileriye dönük bilanço tahminleri haziran ortasından itibaren sadece %1 düştü.

Wilson, “Önümüzdeki on iki ay boyunca S&P 500’deki hisse başı kazançların düşmesi uzun zaman aldı. Zira hisseler çok kaliteli, çeşitlendirilmiş bir endeks ve şirketler mecbur kalana kadar gelecek çeyreklerde havlu atmaktan nefret edeceklerdir. Görünüşe göre daha fazla şirket artık savaşamayacakları noktaya ulaşıyor” açıklamasında bulundu.

Borsa uzmanı borsada sürdürülebilir bir dibe ulaşıldığından emin olmadan önde S&P 500’ün ileriye dönük hisse başı kazanç tahminlerinin artan özkaynak risk primleri ile birlikte 225 dolara veya daha altına düşmesini bekliyor. S&P 500 için ileriye dönük hisse başı kazanç beklentileri şu anda 237 dolar seviyesinde.

Wilson açıklamasının sonunda, “Sonuç olarak, FED’in bir politika değişikliğinin eksikliğinde, hisse senetleri muhtemelen daha düşük seviyelere doğru gidecektir. Tersine, FED’in bir politika değişikliği veya politika değişikliği beklentisi, özellikle hisse senetlerinde çok fazla satışın görüldüğü bir ortamda keskin bir ralliye yol açabilir. Ancak tünelin sonundaki ışığın bu olup olmadığını görebileceğimizi ya da aslında FED’in bu noktadan sonra durduramayacağı bir kazanç resesyonunun yük treninin yaklaşmakta olduğunu unutmayın” uyarısında bulundu.

Ayı piyasası hâlâ güçlü ve tehlikeli

 

Borsalarda ölü kedi sıçraması

 

Küresel piyasalarda gerilim artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİRCAN ATA06 Ekim 2022 03:23

    BM  ve  IMF nin   "FAİZLERİ ARTIRMAYIN"  söylemleri  ile beraber   bu  açıklama   faiz lobisi elemanı  özgür demirtaşa  çok net bir  Kapak olmuştur .

  • Türkoğlutúrk06 Ekim 2022 08:43

    Faiz problemin degilmi.karsiliksiz para bastığın için enflasyonu patlattın.simdi gecelik faizi indirerek bankalara ucuz para verip onların karını arttırıyorun.

  • Fed davranışı ne olur06 Ekim 2022 01:21

    Dahasi Opec Petrol üreticileri Kasim ayinda uretimi azaltacaklarmiş. Bu petrolun fiyatinin artması anlamına gelir. Ticareti daha da zayıflayacaktır. FED bu durumda iyice zorda kalacak. Ticaretin zayıflaması herkesi vuracaktır. Bu ortamda faiz artışı piyasada çok kötü sonuçlar getirebilir. Daha önce ki yillarda hızlı faiz artışı asıl resesyonu tetiklemiş. Yanilmiyorsam 1982 yılları idi. Fed frene basmalı bana göre

  • ALİ HAYDAR KIRMIZIALEV05 Ekim 2022 17:31

    keş olsa da hisse senetleri sıfırlasa full ve keş nakitteyim basar alttan alırım.