E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaModerna’nın kanser aşısı hisseleri uçurdu---

Moderna’nın kanser aşısı hisseleri uçurdu

Moderna’nın kanser aşısı hisseleri uçurdu
12 Ekim 2022 - 17:49 borsagundem.com

ABD’li ilaç şirketleri Merck ve Moderna kanser aşısı geliştirmek için iş birliğine gitti. Haberin açıklanmasıyla Moderna hisseleri %15 yükseldi.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’li ilaç şirketi Merck, Moderna'nın kişiselleştirilmiş kanser aşısı (PCV) mRNA-4157/V940'ın ortaklaşa geliştirmesi ve ticarileştirmesi konusunda iş birliğine gidiyor. mRNA teknolojileri üzerinden ürettikleri Kovid-19 aşısıyla adından sıklıkla söz ettiren Moderna, iş birliğiyle birlikte kanser aşısı üretebilmek için 250 milyon dolarlık ek kaynağa erişim sağlamış oldu.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre açıklamanın ardından Moderna hisseleri ABD borsalarında %15’in üzerinde yükseldi. Moderna hisseleri kâr satışlarının ardından %10,36 yükselişle işlem görüyor. Merck hisseleri ise %0,67 yükselişle 91,66 dolardan alıcı buluyor.

Seeking Alpha’nın haberine göre, Merck ünlü kanser ilacı Keytruda ile Moderna’nın PVC kanser aşısı için işbirliği opsiyonunu değerlendiriyor. Üretilecek kanser aşısının faz 2 çalışmasında yüksek riskli melanomlu hastalar için destekleyici tedavi olarak uygulanmasının değerlendirildiği belirtildi.

Şirketler, Moderna tarafından yürütülen çalışmadan elde edilen verileri 2022'nin 4. çeyreğinde raporlandırmayı bekliyor.

İlk olarak 2016 yılında imzalanan ve 2018 yılında değiştirilen anlaşmaya göre Merck, mRNA-4157/V940 dahil olmak üzere PCV'ler için birleşim opsiyonunun kullanacak ve bunun karşılığında Moderna'ya 250 milyon dolar ödeyecek. Şirketler aşının geliştirmesi ve ticarileştirmesi konusunda da işbirliği yapacak.

Moderna, 12 Ekim'deki basın açıklamasında, ödemenin 2022'nin 3. çeyreğinde Merck tarafından yapılacağını ve ödemenin ‘genel kabul görmüş muhasebe prensiplerinin dışındaki’ (non-GAAP) bilanço rakamlarına dahil edileceğini söyledi.

İki şirket, küresel iş birliği kapsamında maliyetleri ve kârları eşit olarak paylaşacak. Moderna, aşının hastaların tümöründeki mutasyonel imzasına dayanan T hücresi yanıtları üreterek bir bağışıklık tepkisini uyarmayı amaçladığını belirtti.

ABD borsaları yükselişle açıldı

 

Borsalar çökecek korkusu boğa piyasası işareti mi?

 

mRNA teknolojisi kullanılacak: MS'e karşı aşı umudu!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MUHALET KUŞUÖTMEZ13 Ekim 2022 11:58

    Bu firma bizde olsa % 2000 uçar idi.

  • Hasdemir12 Ekim 2022 22:42

    Sağlıklı insanlarin oldurulmesine care bulun. Terör engel olun . Kadın cinayetlerine engel olun. Trafik canavarı engel olun. Savaslara engel olun.Çareler bulun. İnsanlık hastalara care ararken olanlar insanlığı yok ediyor.

  • ALİ KODUŞ13 Ekim 2022 12:00

    Güzel konusmussunda hükümet diyorki katillere ve vatanınımızı bölmek isteyenlerin hepsine idam yasası çıkartalım diyor muhalefet yok diyor haydi işin içinden çık bakalım.