E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin yeni diplere göz kırpıyor---

Bitcoin yeni diplere göz kırpıyor

Bitcoin yeni diplere göz kırpıyor
16 Aralık 2022 - 13:30 borsagundem.com

Fed, enflasyon, faiz ve ekonomi dörtgeninden güzel haberler geleceği beklentisi suya düştü. Masanın en güçlü ayağı olan Fed, piyasaları şaşırtmayı tercih etti ve yatırımcılar için kabus dolu bir senaryo yazılmaya başladı.

ULAŞ YAVUZ – BORSAGUNDEM.COM

Hemen hemen tüm riskli varlık sınıfları için oluşan düşüş beklentisi elbette Bitcoin için de geçerli. Bu yılki performansına bakıldığında, aksini düşünmek hayalcilik olur. Peki Bitcoin bu düşüşün derecesini nereye kadar götürebilir?

Şu an 17 bin dolar seviyesinde seyreden piyasanın en hacimli kripto parası, Fed’in faiz kararından beri düşüyor. Son iki gün, tüm piyasalar gibi Bitcoin yatırımcılarının da Fed ve gelecek öngörüleri hakkında oldukça yanıldığını gösteriyor.

Fed kararıyla birlikte 18.400 dolar seviyelerinden düşmeye başlayan Bitcoin, 17.500 dolar seviyesinde bir müddet yatay seyretse de hareketine aşağı yönlü olarak devam ediyor. Bitcoin’in 17 bin dolar seviyesini kırması ve altına inmesi, hatta yeni dipler görmesi yüksek olasılık gibi gözüküyor.

Bu noktada, bu düşüşün, piyasalardaki genel kanaate uygun şekilde uzun süreli ve yıpratıcı bir düşüş olup olmayacağı asıl soru olarak yatırımcıların aklını meşgul ediyor. Özellikle hisse senedi piyasalarının yönünü aşağıya çevirmesi, Bitcoin için de en azından bir süre geçerli olacak gibi gözüküyor.

Düşüşün, piyasalardaki genel kanaate uygun şekilde uzun süreli ve yıpratıcı bir düşüş olup olmayacağı asıl soru olarak yatırımcıların aklını meşgul ediyor.

Piyasa oyuncularını neredeyse bıktıran yatay seyrin ve yöndeki belirsizliğin sona ermesini, yön aşağı olsa da, özellikle kısa vadeli trader’lar için olumlu görmek gerekiyor. Tüm piyasalarda olduğu gibi kripto para piyasalarında da gelecek birkaç hafta yüksek volatilite görmek bu nedenle mantıklı olacak. Uzun vadeli yatırımcılar için ise piyasanın giderek zorlaştığını ve korkutucu bir hal aldığını söylemek lazım, özellikle de zararda oturanlar için.

Belirtmek gerekiyor; bu yazıda yer alan verilerin herhangi bir yatırım tavsiyesi olması, yazıların doğası gereği mümkün olmayacak çünkü Bitcoin analizine odaklanan bu yazılarda ne alım ne de satım yerleri belirtilecek. Bu yazılarda sadece aşağıda yer alana benzer tepe ve dip seviyeler paylaşılacak ve strateji, psikoloji ve alım satım yerleri tamamen okuyuculara bırakılacak. Belirtilen seviyeler ise day trader, swing trader ve investor olmak üzere üç ayrı trader ya da yatırımcı profiline uygun şekilde belirlenecek.

Aşağıda yer alan seviyeler zamanla değiştiğinden, çünkü piyasalarda en önemli ve etkili faktör zamandır, bir gün önce gördüğünüz bir veriyi bir sonraki gün epey farklı, bir başka gün ise epey farksız görmeniz mümkün. Değişiklikler, grafiğin zamana nasıl tepki verdiğine göre şekillenecek. Teknik analizin artısı ve eksisi de zaten tam olarak burada yatıyor. Eksisi, sadece olmuş olanın belirleyebileceği ve dolayısıyla bazen az bazen de fazla olmak üzere sürekli bir geriden takip etme hali; artısı ise bunun böyle olduğunu bilerek ve bu verileri anlamlı varsayarak stratejinizi, planınızı ve riskinizi belirleme ve yönetme kabiliyeti.

Day trader – 16550 - 18400

Swing trader – 15550 - 18100

Investor – 11100 - 23000

Son bir notla bitirelim; piyasaları doğru tahmin etmenin zor olduğunu söylerler oysa piyasaları uzun vadede ortalama yüzde 50 oranında doğru tahmin edebilirsiniz. Piyasalarda asıl zor olan ise, piyasaları doğru tahmin ederken kazanabilmektir.

Yatırımcılar Bitcoin’den kaçıyor

 

Bitcoin 17 bin dolara tutundu

 

Fidelity, Bitcoin alım satım hizmetini başlatıyor

 

FTX’in çöküşünden Bitcoin sorumlu tutulamaz

 

Bitcoin’e yatırım, dengeli bir portföy için şart

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Muhittin16 Aralık 2022 19:38

    Borsa alternatifsiz.Bist 100 devam devam..!!!

  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK16 Aralık 2022 14:43

    Arkadaşlar ben bitcoin 60 000 $ aldım ve paramın % 1 kaldı sakın alıp da benim gibi de yanmayın.aklınız var ise hisse senetlerinden de çıkın borsalarda şubat ayında çökcektir.

  • İlginç 16 Aralık 2022 19:14

    Bitcoinden anlamadığınız, maliyetinizden belli. Borsa hakkında tavsiye ver çek durumda mısınız?

  • Mucise Reis ;)16 Aralık 2022 14:39

    Asıl haber  bu değil ama ? : Mazars kripto müşteri hizmetleri  için çalışma durdurması haberleri geldi ... Neyse herkes istediği habere baksın... önce ABD uyansın neyapacak.. abd den sonra asya uyansın ne yapacak. bu arada 16 - 17 arası ciddi kaldıraçları patlatacaklar. gücü olan balınalar operasyon çekmeye çalışıp  aynı vadeli işlem gibi pozisyon çekmeye çalışabilir. kaldıraç riski yüksel yani ... herkes bildiğini yapsın harddisk yokki yukleyelım aynı düşünceleri.. :D