E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarMike Novogratz: Bitcoin rallisinde ABD hükümetinin de payı var---

Mike Novogratz: Bitcoin rallisinde ABD hükümetinin de payı var

Mike Novogratz: Bitcoin rallisinde ABD hükümetinin de payı var
23 Mart 2024 - 23:02 borsagundem.com

Mike Novogratz, ABD hükümetlerinin mali disiplin eksikliği nedeniyle Bitcoin’in yükselmeye devam edeceğini söylüyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milyarder yatırımcı Mike Novogratz, Bitcoin’de yükselişin devam edeceğini söyledi ve bunda ABD hükümetinin politikalarının da etkisi olduğunu öne sürüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, milyarder yatırımcı ve kripto para boğası Mike Novogratz, Bitcoin'in yükselmeye devam edeceğini çünkü pervasız hükümet harcamalarının ABD'nin mali istikrarını ‘yok ettiğini’ söylüyor.

Aşırı borçlanma ve harcama

Insider’dan Phil Rosen’ın haberine göre, Mike Novogratz, ABD hükümetinin mali disiplin eksikliği nedeniyle Bitcoin'in yükselmeye devam etmesini bekliyor. Galaxy Digital CEO’su Novogratz, sorumsuz liderliğin ve dikkatsiz harcamaların dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin için uzun vadeli bir yükseliş anlamına gelebileceğini öne sürüyor.

Novogratz, “Bitcoin'in makro hikayesi nedir? Bu, göreceli olsa da basit bir hikaye. Hükümetimiz para harcamayı bırakamıyor. Bu, 2000'li yılların başındaki bir sorundan, Donald Trump ve Joe Biden ile yaşanan bir krize dönüştü. Mali istikrarımızı bozan iki başkan olarak tarihe geçtiler” diyor.

Enflasyon yeniden yükselişe geçebilir

Uzmanlar, zaten hızlı olan borçlanma hızını artıracağı ve enflasyonu daha da artırabileceği için yüksek hükümet harcamalarının bir tehdit olduğu konusunda uyarıyor. Ulusal borcun bu yıl 34 trilyon doları aşması nedeniyle aşırı hükümet borçlanmasına ilişkin uyarılar da artıyor. Bu ayın başlarında Bank of America, ABD'nin ulusal borcuna her 100 günde bir 1 trilyon dolar eklemesi nedeniyle Bitcoin yatırımının bir ‘borç azaltma’ ticareti olarak yükselişte olduğunu belirtmişti.

Son olarak bugün, Başkan Biden’ın ABD Senatosunca kabul edilen 1,2 trilyon dolarlık bütçe tasarısını imzalaması da, bu sürecin sona ermeyeceğinin bir işareti olarak algılanıyor.

Bitcoin yükselmeye devam edecek

Bitcoin ile ilk kez 10 yıl önce kripto para başına 100 doların altındayken ilgilenmeye başladığını söyleyen Novogratz, Başkan Trump'ın Kovid-19 salgını öncesinde harcamaları artırdığını hatırlatıyor. Galaxy CEO’su, pandemi başladıktan sonra bu durumun arttığını, ardından Başkan Biden'ın göreve gelip bir dizi yeni harcama paketini yürürlüğe koymasıyla harcamaların daha da arttığını söylüyor.

Novogratz, “Hükümetin GSYİH'nın yüzde 25'inden fazla harcama yapmasıyla artık yapısal açıklar normalleşti” diyor. Novogratz, “Hem Demokratlardan hem de Cumhuriyetçilerden ‘artık yeter' diyen bir hükümet görene kadar Bitcoin yükselmeye devam edecek” şeklinde konuşuyor.

Bitcoin şu an 65 bin dolar civarında seyrediyor. Spot ETF talebi ve Nisan ayında beklenen ‘halving’ yani ‘yarılanma’ etkinliği beklentisi üzerine toparlanan Bitcoin’de yılbaşından bu yana yaşanan yükseliş yüzde 40’ı aştı.

Bitcoin’de ‘halving’in kazananları ve kaybedenleri kimler olacak?

 

Bitcoin'de çılgın ralli beklentisi

 

Bitcoin kayıplarını telafi etti

 

Binance CEO'sundan Bitcoin tahmini

 

JPMorgan: Bitcoin’de düzeltme Microstrategy yüzünden derinleşebilir

 

Mike Novogratz: Bitcoin bir daha 50 bin doların altına düşmeyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tufan24 Mart 2024 20:06

    Abd hergün batışa gidiyor. Onlarda farkında artık dönüşü olmayan bir yola girdiler. Bu borç kapanmaz. Eninde sonunda zengin eyaletler ayrılacak ve dağılacaklar.

  • Bennn24 Mart 2024 08:32

    Adamlar bitcoin ile milletin dolarlarına çöküyorlar, herkes farkında olmadan karşılıksız basılan beş para etmemesi gereken dolara sponsor oluyor

  • Baran24 Mart 2024 06:18

    dediğim gibi baraj patlarsa  olacak olan olur.