E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMicrosoft hisseleri için göz kamaştıran tahmin---

Microsoft hisseleri için göz kamaştıran tahmin

Microsoft hisseleri için göz kamaştıran tahmin
27 Mart 2024 - 11:16 borsagundem.com

Microsoft’un yapay zeka alanındaki yatırımları meyvesini vermeye başlıyor. Analistlere göre şirketin hisseleri 2025’te şu anki seviyesine göre %18 yükselebilir.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz yıl Muhteşem Yedili hisseleri küresel borsalardaki yükselişin önemli bir kısmından sorumluydu. ABD borsalarının en değerli yedi hissesi; Apple, Amazon, Alphabet, Microsoft, Meta, Nvidia ve Tesla, hacimleriyle birlikte yakaladıkları yüksek performansla endekslerin rekor seviyelere ulaşmasını sağlamıştı. Günümüze gelindiğinde ise yapay zeka alanında daha güçlü olan şirketler momentumu arkasına alarak diğer teknoloji devlerinden ayrışıyor.

Wedbush Menkul Kıymetler, Microsoft’un hedef hisse fiyatını 475 dolardan 500 dolara yükseltti. Insider’ın haberine göre şirketin yapay zeka alanındaki girişimleri büyümeyi hızlandıran en önemli faktör olarak belirtiliyor. Söz konusu yükseliş teknoloji devinin hisselerinin %18 daha değer kazanacağı anlamını taşıyor.

Menkul kıymetler firmasının öngörüsüne göre Microsoft’un yapay zeka Copilot uygulamasıyla elde ettiği başarı daha önce Apple’ın ‘iPhone anı’ sırasında yaşananlara benziyor.

Analist Dan Ives konuyla ilgili açıklamasında, “Özetle, üretken yapay zeka ve Copilot uygulamasının benimsenmesinde bir hızlanma görüyoruz. Bu da Nadella (Microsoft CEO’su Satya Nadella) ve şirketi için daha fazla Azure bulut altyapısı anlaşması akışını hızlandırıyor. Yapay zeka kullanım örnekleri kurumsal ortamda büyüdükçe şirketin hisseleri önümüzdeki 6 ila 12 ay içinde büyük bir ivme kazanacak” ifadelerine yer verdi.

Önümüzdeki üç yıl içinde, Microsoft'un %70'inin yapay zeka odaklı işlevleri kullanacağı tahmin ediliyor; bu, Ives'in önceki %60'lık tahmininden daha yüksek.

Önümüzdeki üç ila altı ay içinde yapay zekanın kullanımına dair senaryolar ortaya çıktıkça, 2025 mali yılının yapay zeka büyümesi için bir dönüm noktası olacağı öngörülüyor. Söz konusu tarihe kadar Copilot alımlarındaki artış Microsoft'un gelirine 25 milyar ila 30 milyar dolar arasında bir katkı sağlayabilir.

Bu arada Microsoft, Azure bulut platformunu yapay zeka ile birleştiriyor ve bu da firmanın üst düzey performansını artırıyor.

Ives, “Son birkaç yılda Microsoft için yapılan her 100 dolarlık bulut Azure harcamasından, Nadella ve şirketinin ileriye dönük olarak 35-40 dolarlık bir yapay zeka harcaması ayrıldığını tahmin ediyoruz" diye yazdı.

Tüm bunlar Microsoft için yeni bir büyüme dalgasının sadece başlangıcı olabilir. Wedbush yapay zeka teknolojilerinin önümüzdeki yıllarda şirketin yörüngesine liderlik edeceğini söyledi.

Ives açıklamasının sonunda, “Önümüzdeki yıllarda Nvidia ve Microsoft'un öncülük ettiği bu yapay zeka devriminin bir ‘1995 Anı’ olduğuna inanmaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi. Analist yapay zeka teknolojilerinin 1 trilyon doları teknoloji dünyasına getireceğini öngördüklerini de sözlerine ekledi.

Borsalarda satışı ne tetikleyecek?

 

Trump Media hisselerinden hızlı başlangıç

 

Nvidia hisseleri şirketin yeni yapay zeka işlemcisiyle yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN KARTAL27 Mart 2024 11:25

    Bu riski almaya değmez ben bu yükselişi iki üç günde zaten bizim borsamızdan alıyorum.