E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKurumsal yatırımcılar kriptoda, beklemeyi tercih ediyor---

Kurumsal yatırımcılar kriptoda, beklemeyi tercih ediyor

Kurumsal yatırımcılar kriptoda, beklemeyi tercih ediyor
17 Kasım 2022 - 12:38 borsagundem.com

Yatırımcılar kripto para piyasalarına olan güvenlerini kaybetmeseler de fiyatların daha da düşebileceği ihtimaline karşı tetikte bekliyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasaları bu yıl diğer piyasalar gibi rekor oranda değer kaybetti. Dip seviyenin henüz gelip gelmediğine yönelik soru geçerliliğini koruyor ve yatırımcılar, bu seviyeyi anlamak için fiyatları düşürme potansiyeli olan gelişmeleri yakından izliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, kriptoda fiyat dalgalanmalarında yaşanan son artış dengelenirken özellikle kurumsal yatırımcıların kısa vadede yeniden girmesini beklememek gerekiyor.

Kripto piyasaları dibe ulaştı mı?

CoinDesk’ten Glenn Williams’ın haberine göre, yatırımcılar kriptoya olan güvenlerini koruyor ancak fiyatları daha da düşürebilecek gelişmeleri de endişeyle izliyorlar. Fiyat dalgalanmalarındaki son artış giderek dengeye otururken kurumların henüz güçlü şekilde kripto piyasasına yeniden girmesi beklenmiyor.

Söz konusu büyük ölçekli yatırımcılar, yatırımlarını aşağıya doğru sürükleyebilecek son dalgalanmalardan ürkmüşe benziyor. Bu gelişmelerin tahmin edilmesinin zor olması da bu ürkekliğin altında yatan nedenler arasında yer alıyor.

Bitcoin için kabul edilen destek seviyesi, kripto para borsası FTX'in iflas başvurusuyla birlikte son 10 gün içinde yaklaşık yüzde 13 oranında aşağı çekilmiş durumda. Bitcoin’in yaklaşık 16.500 dolar seviyesinde olan son fiyatı, sadece bir yıl öncesine göre dörtte birinden daha az bir seviyeye karşılık geliyor.

Yeni alım satım aralığı 16.500 dolar

Ancak, yatırımcıların aylardır piyasaları rahatsız eden düşük volatiliteye ilişkin endişeleri göz önüne alındığında, bu son değişikliğin tuhaf olduğu gözden kaçmıyor. Günlük fiyat hareketinin ‘ortalama gerçek aralığı’ bir gösterge olarak kullanıldığında hem Bitcoin hem de Ethereum için, Ocak 2022'den bu yana fiyat hareketi büyüklüğünün düştüğü gözleniyor.

Şöyle ki, fiyat hareketinin düşük seviyelerde olması, yatırımcılara kazanç elde etmek için daha az fırsat veriyor. Şimdi yatırımcılar yeni bir öncü hareket üretmekten çok felaketten kaçınmaya odaklandığından, Bitcoin için 16.500 dolar seviyesinde yeni bir alım satım aralığı oluşuyor gibi görünüyor.

Bitcoin için 16.500 dolar seviyesinde yeni bir alım satım aralığı oluşuyor olabilir.

Bitcoin’de daha önce 19 bin dolar ile 20 bin dolar aralığında önemli bir fiyat uzlaşması görülen yerin, FTX olayıyla başlayan son karmaşa sürecinde aşağı çekildiği anlaşılıyor. Ethereum için ise fiyat uzlaşma seviyelerinin ani artışlar ile hem 1.200 dolar hem de 1.100 dolar seviyelerinde olduğu görülüyor.

Kriptoya güven devam ediyor

Kurumsal yatırımcılar, dijital varlıklara hala güveniyor ancak aynı zamanda temkinli davranıyor ve ekleme yapmak için çok az neden olduğunu düşünüyor.

Dijital para endeks sağlayıcısı IDX Digital Assets CIO'su Ben McMillan, “Şu anda, konuştuğumuz kurumsal yatırımcıların çoğu kenarda oturup beklemekten memnun. Piyasadan vazgeçmiş değiller ancak şu anda, özellikle de bu makro zeminde kripto piyasalarında aktif olarak yer almıyorlar” şeklinde konuşuyor.

McMillan, kurumsal yatırımcıların kripto piyasalarını daha da içinde çıkılmaz bir sarmal haline getirebilecek olası gelişmeler konusunda da endişeli olduklarını söylüyor. McMillan, “Bence yatırımcıların bir sonraki ayakkabının düşmesini beklediğine şüphe yok. Milyon dolarlık soru ise ‘Bu ayakkabı ne kadar büyük?’” şeklinde görüş bildiriyor.

McMillan sözlerini şöyle noktalıyor: “Bugün Genesis'in para çekme işlemlerini durdurduğuna dair birkaç telefon aldım. Bu, elbette FTX'te var olan riskin yakınından bile geçmiyor ancak yatırımcılar şu anda kriptodaki her türden risk olasılığına karşı çok ürkek ve önyargılılar. Bu nedenle de, eğilimleri ‘önce piyasadan çıkıp sonra yeniden değerlendirmek’ yönünde ağırlık kazanıyor.”

Binance CEO'su: Kripto endüstrisi kurtarma fonuna ilgi büyük

 

Avrupa'da 2 milyarlık büyük kripto vurgunu!

 

Kripto para borsası Binance’de büyük panik!

 

Kriptoda kayıplar derinleşiyor

 

Kripto paralarda FTX depremi

 

Kripto paralardaki çalkantı sonrası Tether'den 'rezerv' açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)