E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarKripto para borsası Binance’de büyük panik!---

Kripto para borsası Binance’de büyük panik!

Kripto para borsası Binance’de büyük panik!
14 Kasım 2022 - 09:28 borsagundem.com

Geçtiğimiz hafta likidite sıkıntısı sebebiyle iflasını açıklayan FTX, kripto paraların zincirleme bir şekilde düşmesine yol açmıştı. Dijital varlıklarda aşağı yönlü seyir halen devam ediyor.

BORSAGUNDEM.COM

Hiçbir denetime tabi olmayan kripto para borsalarına iflas dalgası devam ediyor. Kripto para borsası FTX’in iflasının piyasalar üzerindeki etkisini hafifletmek isteyen diğer kripto para borsası Binance, bu kararından vazgeçince kriz dalga dalga yayıldı.

Binance cephesinde de büyük panik yaşanmaya başladı. Binance, kullanıcılarının güvenliğini sağlamak için devreye aldığı ‘Kullanıcılar için Güvenlik Varlık Fonu’nun (SAFU) büyüklüğünü 1 milyar dolara çıkardı.

Ancak iflas başvurusunda bulunan FTX'te ortala çıkan detay bu 1 milyara çıkarılan fonun sorgulanmasına neden oluyor. FTX CEO'su Sam Bankman-Fried'in platformda 'bir arka kapı' açarak kullanıcı varlıklarını sahibi olduğu yatırım firması Alameda Research'e aktardığı ve bu varlıklarla riskli yatırımlar yaptığı belirlendi. Uluslararası ajanslar bu yolla kullanıcıların yaklaşık 10 milyar dolarının usulsüzce kullanıldığını bildirdi.

Kripto piyasalarda çöküşün başlangıcı Celsius Network’ün likidite krizi yaşararak iflas sürüklenmesiyle başlamıştı. Ülkemizde de çok sayıda borsa kapandı, sahipleri yurtdışına kaçtı. Bir otoriteye tabi olmadıkları için yatırımcılar hakkını bile arayamıyor. Binlerce vatandaşı mağdur eden Thodex ve Vebitcoin'den sonra Bitexnova'da yatırımcılar paralarını çekemediği gündeme geldi. Özellikle böyle bir dönemde yatırımcıların yabancı para borsalarından uzak durması öneriliyor.

Kriptoda kayıplar derinleşiyor

 

Kripto paralarda FTX depremi

 

Kripto krizi borsaları ne kadar etkiler?

 

Kripto dünyasında neler oluyor? 7 soruyla FTX krizi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)