E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel hisse rotasyonunda %20 yükseliş beklentisi---

Küresel hisse rotasyonunda %20 yükseliş beklentisi

Küresel hisse rotasyonunda %20 yükseliş beklentisi
15 Mart 2021 - 10:01 borsagundem.com

Citigroup analistleri, küresel hisselerde değer rotasyonunun halen %20 artış potansiyeli olduğunu söyledi. Pandemi sürecinde düşüş gösteren değer hisselerinin yüksek performansı, ABD tahvillerinin verimlerini yakından takip ediyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Citigroup stratejistlerine göre, pandeminin kazananları olan büyüme hisselerinden, aynı süreçte düşüş gösteren değer hisselerine yönelik rotasyonun %20’lik yükseliş potansiyeli bulunuyor. Pandemi döneminde fiyatları düşen değer hisselerinin, yüksek fiyatlı hisseler karşısında gösterdiği yüksek performans, ABD’nin 10 yıllık enflasyona karşı korumalı tahvil verimlerindeki yükselişi yakından takip ediyor.

Citi’nin Robert Buckland önderliğindeki stratejist ekibinin kaleme aldığı rapora göre, bu durumun nedeni yatırımcıların küresel ekonomide güçlenme beklentisi. Tahvil verimlerinde ölçüt niteliğinde olan 10 yıllıkların %0’a doğru hareketi, tüm dünyanın değer hisselerinde %15 ila %20’lik yükseliş anlamına gelebilir. MSCI AC Dünya Değer Endeksi, Bloomberg’in verilerine göre ekim ayının sonundan bu yana büyüme endeksinden %14’lük yüksek performans gösterdi. Aynı dönemde, 10 yıllık tahvil verimleri -%0,65’ten -%0,83’e yükseldi.

Negatif reel oranlar, son yıllarda büyüme hisselerindeki rallinin temel taşı olarak görülüyordu. Bunun kısmi nedenlerinden biri de yatırımcıların, hisselerdeki yükselen değerlemeleri mantıklı bulmasına neden olmalarıydı. Reel oranlardaki yükseliş, ABD ekonomisinin hız kazandığına yönelik bir işaret ve yatırımcılar bu durumu olumlu karşılıyor. Bununla birlikte oranlardaki yükseliş, ekonomik toparlanmadan fayda görmesi beklenen düşük fiyatlı döngüsel hisselere yönelik rotasyonu başlattı.

Küresel değer ölçütü MSCI ise finans, sağlık ve sanayi sektörlerindeki şirketleri içinde bulunduruyor. Citi stratejistlerine göre, değer rotasyonu yüksek ihtimalle 10 yıllık reel verimlerin %0’a ulaşmasıyla birlikte zirveye ulaşacak. Bu seviyede ise ABD Merkez Bankası (FED) Hazine tahvillerinde daha fazla satışı önlemek için müdahelede bulunacak.

Rotasyonda tersine dönüş

Rotasyon trendini tersine çevirebilecek iki senaryo bulunuyor. Bunlardan birincisi küresel ekonominin toparlanma göstermekte başarısız olması. İkincisi ise merkez bankalarından gelebilecek yeni müdahaleler. Bu müdahaleler ise tahvil piyasalarında istikrar sağlamak için yapılabilir ve reel verimleri yeniden -%1 seviyesine geriletebilir.

Citi stratejistlerinden yapılan açıklamada ise, “değer yatırımcıları bu rotasyon devam ettiği sürece fayda sağlamalı, ancak merkez bankalarının aşırı cömert mali politikalarını finanse etme zorunluluğu, reel oranların doğal bir sınırı olduğu anlamına geliyor” ifadeleri kullanıldı.

 

Yükselişler satış fırsatı olarak kullanılacak

 

Küresel piyasalarda tablo: Geçen haftanın devamı

 

Küresel piyasalar merkez bankalarına odaklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)