E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYükselişler satış fırsatı olarak kullanılacak---

Yükselişler satış fırsatı olarak kullanılacak

Yükselişler satış fırsatı olarak kullanılacak
15 Mart 2021 - 09:30 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne sınırlı pozitif eğilimle başlaması bekleniyor

Güne hafif pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde kısmen dar bantta sıkışık bir seyir izlerken günü %0,06 yükselişle 1.557,39’dan tamamladı. Yurtdışı majör borsalar haftanın son gününü karışık bir görünümle kapatırken haftalık periyotta ise güçlü yükselişle tamamladı. BIST ise bir önceki haftaki pozitif ayrışma sonrası geçen haftayı negatif ayrışarak sınırlı yükselişle tamamladı. ABD tahvil faizleri ve DXY dolar endeksi yükselişine devam ederken, TL negatif ayrışarak haftanın son günün güçlü değer kaybı ile tamamladı. Gelişmiş ülke piyasalarında risk alma iştahı güçlü seyrini devam ettirirken, Dolar endeksi ve ABD tahvil faizlerindeki yükselişin devamı durumunda başta TL varlıklar olmak üzere gelişmekte olan ülke piyasalarının negatif ayrışması beklenir. CDS’ler haftayı 325 seviyelerinden kapatırken CDS’ler 340 seviyesi altında kaldıkça TL varlıklarda ciddi bir bozulma oluşması beklenmez. BIST’ten yabancı çıkışının momentum kaybetse de devam etmesi nedeniyle endekste yükseliş denemelerinin sınırlı kalması ve satış fırsatı olarak değerlendirilmesi beklenmektedir. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri pozitif seyir izlerken, Asya borsaları yeni haftaya karışık zayıf bir görünümle başladı. Endeksin güne sınırlı pozitif eğilimle başlaması beklenirken, yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanılmaya devam edeceğini ve endekste kısa vadeli kar satışı yaşanma riskinin yükseldiğini düşünüyoruz.

Para ve Döviz Piyasaları:

Cuma günü Dolar paritesi 7,5679-7,6174 bandında işlem görerek gün sonunu, önceki gün sonuna göre %1,31 oranında değer kazancıyla 7,5896 seviyesinden tamamladı. Sepet bazında ise Lira %1,13 oranında değer yitirdi. Haftanın son işlem günü borçlanma araçları piyasasında %14,04-%14,19 seviyeleri arasında hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi, önceki kapanışa göre 18 baz puan artışla günü, %14,15 seviyesinden tamamladı.

Yurt İçi Gündem:

*** Sanayi Üretimi Ocak’ta aylık %1 ve yıllık %11,4 artış kaydederek son çeyrekte başlayan üretim ivmesinin güçlü bir şekilde devam ettiğini gösterdi: Ocak 2021 Sanayi Üretim Endeksi verilerine göre, takvim etkisinden arındırılmış üretim yıllık %11,4 ve aylık %1 artış kaydetti. Piyasa beklentisi sanayi üretiminin yıllık %8,3 artış yaşayacağı yönündeydi (Şeker Yatırım beklentisi %7,8). Bu veriler ışığında Sanayi Üretiminin beklentilerin oldukça üzerinde bir performans sergilediğini söyleyebiliriz. Son çeyrekte başlayan üretimdeki toparlanma güçlenerek devam etmektedir. Herhangi bir arz ya da talep yönlü şok yaşanmazsa, birinci çeyrek GSYİH verilerinin de beklentilerin üzerine çıkması sürpriz olmaz. 

*** Bugün makro verilerde Şubat ayına ilişkin bütçe dengesi açıklanacak. Ocak ayını 24,1 milyar TL açıkla kapatan ekonomide, daraltıcı maliye politikası sonucu bütçe açığında önceki yıla kıyasla iyileşme bekliyoruz. 

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisse senetleri

 

Borsada reform hazırlığı

 

Günün önemli şirket haberleri 15/03/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)