E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsalar Irak Savaşı’nı mı taklit ediyor?---

Küresel borsalar Irak Savaşı’nı mı taklit ediyor?

Küresel borsalar Irak Savaşı’nı mı taklit ediyor?
08 Nisan 2022 - 10:58 borsagundem.com

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali küresel piyasalarda belirsiz bir hava yarattı. Ancak borsa stratejisti Joachim Klement’e göre hisse senetlerinin hareketleri 2003 yılındaki Irak işgali dönemiyle benzerlikler gösteriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalarda tarih tekerrür eder sözü gerçekçi bir düşünce olmasa da geçmişteki piyasa hareketleri bugüne yol göstermek için önemli bir işaret niteliği taşıyabilir. Zira alınan referans noktaları bugün anlaşılması zor olan piyasa hareketlilikleri ile uyum içerisinde olabilir.

MarketWatch’un haberine göre 2003 yılında ABD’nin Irak’ı işgali ile Rusya’nın Ukrayna’yı işgali arasında paralellikler söz konusu. İki işgal de küresel çevreler tarafından olumlu karşılanmamıştı. Ancak bunun dışında hisse senetlerinin askeri operasyonlar sırasındaki tepkileri de benzerlikler gösteriyor.

Londra merkezli yatırım danışmanlığı şirketi Liberum Capital Stratejisti Joachim Klement hisse senetlerinin Irak işgali sırasında izlediği yolu devam etmesi halinde önümüzdeki 10 işlem gününde de hisse senetlerindeki belirsizliğin devam edeceğini öngörüyor. Bununla birlikte bu benzerliğin devam etmesi durumunda önümüzdeki 2 ay içerisinde küresel borsalarda %5 ila %10 arasında yükselişler görülebilir.

Stratejist teknik verilerin borsalarda toparlanma sürecinin devam edeceğini gösterdiğini belirtti. Ancak Avrupa’da ve İngiltere’de hisse senetlerinin büyük çoğunluğu halen 200 günlük ortalamalarının altında işlem görüyor. ABD’de ise S&P 500 Endeksi’ndeki hisse senetlerin yarısı (%51’i) 200 günlük ortalamaların altında. Klement konuyla ilgili açıklamasında, “Yılın başında görülen fiyatlara giderek daha fazla Hisse senedinin yetişeceğini öngörüyoruz” dedi.

Ancak Klement piyasalardaki karamsarlığı da kabul ediyor. Borsa stratejisti İngiltere’de ve Avrupa’da karamsarlığın halen devam ettiğini, ABD’de ise enflasyonun endişelerinin pik noktaya ulaşması sebebiyle göstergelerin toparlandığını belirtti.

Piyasalara ilişkin diğer görüşlerse Klement’in teknik verilerle bahsettiği iyimserliği göstermiyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre milyarder yatırımcı Leon Cooperman yatırımcılara yaptığı uyarısında, ABD ekonomisinin 2023 yılında resesyona gireceğini öngördüğünü söylemişti. DoubleLine Capital'den Jeff Gundlach ise ABD’de enflasyonun Nisan ayında % 10'a ulaşmasını öngördüğünü, FED’in sürdürülemez bir hızda faizleri yükseltmeye zorlanacağını bunun sonucunda da bir resesyonun oluşacağını tahmin ediyor.

Ünlü milyarderden resesyon uyarısı

 

Enflasyon ve resesyondan koruyan yatırım stratejileri

 

Borsa yatırımcıları için resesyonlar fırsat mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Battik ülke olarak yüzümüzde salak bir gülümseme 15 Nisan 2022 09:42

    Sizin borsaya eşek gelmez hacı abi ne denetim var ne bir bok var borsaist kağıt alan deli olması lazım batık firmalar dolu Halk arz tamamı para kopartma 3/5 sağlam firma var onun dışında 10sene kar etse şirket kar dağıtma hop hemşerim nereye diyen yok eşek de öle kafasına göre takılıyor çayırda bu ülkeden umudum kalmadi seçimde bu düzen değişmez ise ben gidecem s. Böle işi

  • AHMET ÖZBİR08 Nisan 2022 17:00

    SENE 2012, Dolar 1.78 ile sene sonunu getiriyor. O gün IŞIKLAR ENERJİ YAPI HOLDİNG 0.89 krş. Aradan tam 12 SENE GEÇMİŞ. En acı tarafı ise BEDELLİ-BEDELSİZ ve TEMETTÜ yok, o günden bu yana FİYATI 0.20-0.89 krş. gidip gelmiş. SPK ise sadece İZLEMİŞ! Dostlar BİST'te "SEÇMECE" takılın, "KEKLEME"cilere karşı uyanık olun.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ09 Nisan 2022 00:03

    UCUZ ETİN YAHNİSİ YENMEZ DEMİŞ ATALARIMIZ.BÖYLE DOLANDIRICI ŞİRKETLERİN TÜM HİSSELERDEN UZAK DURUN.İHLAS HOLDİNGİNDE TÜM HİSSELERİ AYNI DEĞİL Mİ SANKİ.