E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKriz kehanetine katılmadı!---

Kriz kehanetine katılmadı!

Kriz kehanetine katılmadı!
10 Mayıs 2014 - 07:13 borsagundem.com

Ekonomist Ken Rogoff, Faber'in endişe veren kriz açıklamalarına katılmadı

Harvard Üniversitesi öğretim üyesi ekonomist Ken Rogoff, yüksek kamu ve özel sektör borç seviyelerinin ancak faiz oranlarının bu kadar düşük seviyede olmaması halinde kaygı verici olacağını söyledi.

Aykırı analizleriyle tanınan Marc Faber’in olası bir mali krizin altyapısının oluşmaya başladığına ilişkin endişelerine yanıt veren Rogoff, “Uyarı ışıklarının bütünüyle kırmızıya döndüğünü düşünmüyorum,” dedi.

Ekonominin iyileşmeye başIadığına hiç inanmadığını belirten Faber, Gloom, Boom & Doom Report’ta ekonominin önünde neden daha fazla sıkıntı bulunduğunu ve hisse ve tahvillerin neden aynı zamanda aşağıya gideceğini anlatıyor.

Faber dün CNBC’ye verdiği söyleşide borçların GSYH’ye olan oranının gelişmiş ülkelerde 2007’de olduğundan daha yüksek bir seviyede bulunması nedeniyle bu yılın ikinci yarısında 2008’deki çöküşü gölgede bırakacak bir krize ilişkin kaygılarını dile getirmişti.

Rogoff ise bu senaryonun gerçekleşmesi ihtimalinin düşük olduğunu belirterek, genel borç seviyesinin “çok yüksek” olduğunu kabul etse de faiz oranları “mülayim kaldığı” sürece borcu ciddi bir sorun olarak görmediğini söyledi. Rogoff, "Krediler hala akıyor ki bu iyi bir şey, normale dönüşün bir parçası,” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)